الزام به داشتن اصل و گواهی چک برگشتی بابت انفساخ قرارداد زمین

پرسیده شده
۵ پاسخ ۶۱ #87781169

سلام، من به شخصی زمین فروختم. چک ثمن معامله را به شخص ثالث از بابت بدهی خودم دادم. بهم در سررسید گفت چک برگشت خورده دو سال پیش. الان می‌خوام دادخواست انفساخ مطرح کنم برای خریدار. حتما باید اصل وگواهی برگشت خورده را هم به دادگاه ارائه کنم یا می‌تونم بگم دادگاه از بانک استعلام کنه؟ مشکلی هست شخص ثالث چک و گواهی رو بهم عودت نمیده.

مشاوره حقوقی قراردادها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام در صورت امکان تحقق فسخ یا انفساخ قرارداد اصل مستندات ضمیمیه دادخواست باید در جلسه اول به دادگاه ارائه گردد و در صورت ایراد طرف مقابل از عداد دلایل خارج خواهد شد.

با سلام
مطابق با ماده ۹۶ قانون آیین دادرسی مدنی چنانچه اصل ادله و مدارک را به دادگاه ارائه نداده و دادخواستتان مستند به ادله دیگری نباشد و مورد انکار یا تردید خوانده قرارگیرد، با صدور قرار ابطال دادخواست مواجه خواهید شد.

سلام باید اصل مدارک اثبات ادعای خود را در دادگاه همراه داشته باشیدو یا به نوعی ادعاب خود را ثابت کنید.

سلام
صرفنظر از اینکه ارایه اصول اسناد در جلسه رسیدگی الزامیست یا امکان درخواست استعلام توسط دادگاه است ، بنا به شرح شما و با گذشت ۲ سال از موضوع معامله و برگشت چک ، پیگیری انفساخ یا فسخ قرارداد باید با توجه دقیق به متن قراداد و شروط آن صورت پذیرد تا مورد پذیرش قرار گیرد.

باسلام، بودن اصول اسناد و مدارک در جلسه رسیدگی الزامی است زیرا اگر اصل مدارک نباشد و خوانده ایراد بگیرد امکان ابطال دادخواست وجود دارد.