آیا میتونم نفقه بدم و مانع حضور زوجه بشوم؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۲۲۴ #87092813

سلام.
زوج هستم و طی توافقی که با همسرم کردیم و دیدیم امکان ادامه زندگی مشترک با هم نداریم جدا از هم زندگی میکنیم. از طرفی برای نفقه ش شکایت کرد و من محکوم شدم به پرداخت یه مبلغ مشخصی ماهیانه. حالا سوالم اینه
اگر تو این مدت نه من درخواست طلاق بدم و نه ایشون، در حالیکه ماهیانه کماکان نفقه ش رو سر وقت میپردازم، نمی خوام هم که عدم تمکین بزنم چون دیگه نمیخوام باش زیر یه سقف زندگی کنم. آیا اون میتونه قانونا منو مجبور کنه که بطور مشترک باش زندگی کنم؟ یعنی از نظر قانونی ایا میتونه بگه من نفقه نمیخوام و میخوام برم با همسرم زندگی کنم؟

در اینصورت آیا من میتونم مانع حضور مجددش تو خونه م شم یعنی راهش ندم به خونه م ولی نفقه ش رو سر وقت میدم؟ تا زمانی که حالا یا من یا اون یکی مون بره درخواست طلاق بده
ممنون

مشاوره حقوقی نفقه
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله چون همسر قانونی و شرعی شماست در صورتی که مخالفت کنید و ایشان به واسطه این موضوع عسر و حرج خود را اثبات کند می تواند حق درخواست طلاق داشته باشد

درود بر شما، بله زوجه می‌توانند چنین درخواستی داشته باشند چرا که هنوز رابطه ی زوجیت قانونا بین شما وجود دارد، لذا در صورت عدم قبول توسط شما، ممکن است به جهت عسروحرج برای ایشان حق طلاق ایجاد شود.

با درود
بله زوجه میتواند از دادگاه الزام شما را بخواهد، البته ضمانت اجرایی ندارد و النهایه موجب می‌شود برای ایشان (زوجه) حق طلاق به استناد عسر و حرج ایجاد کند.

درود
بله می توانند الزام شما را بخواهند زیرا هنوز رابطه زوجیت بین شما وجود دارد

بله می توانددادخواست تمکین عام وخاص بخواهد ولی ضمانت اجرایی نداردولی منطقا باهم توافقی جدابشین بهتره

سلام
اگر این عمل شما موجب عسر وحرج همسرت شود می تواند با اخذ مهریه و کلیه حقوق قانونی از شما طلاق بگیرد.

دروود
در صورتی که خود مرد زندگی مشترک خانوادگی خود را ترک کرده باشد ، زن می تواند ادعای عسر و حرج نماید که در این صورت قاضی با ملاحظه شرایط تمکین مرد ، ممکن است حکم طلاق زن را صادر نماید .