قانونا اینجور چیزی میشه که هدیه رو به زور و کتک پس گرفت مگه طلا برای زن نیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۲۳ #86931966

سلام.من روزی که اومدم خونه پدرم همسرم منو کتک زد و جعبه طلاهامو بزور ازم گرفت ولی فاکتور پیش خودم بود الان قاضی میگه طلاها هدیه است و شوهرم میگه طلا پیش من نیست.و یکی دو قلم از فاکتورا اسم منه و بقیه اسم شوهرم بنظرتون رای به نفع شوهرمه. تو عقدنامه نوشته که فلان مبلغ طلا به پدرم تحویل دادن در قسمت مهریه. میخواستم ببینم رای قاضی چی میشه اینجور چیزی میشه که هدیه رو به زور و کتک پس گرفت مگه طلا برای زن نیست.هنوز رای داده نشده

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
به استناد فاکتور از ایشان مطالبه نمایید

بعضی آرا نشان میدهد که طلا که در دوران ازدواج هبه شده باشد هبه معوض و غیرقابل رجوع است.

چنانچه احراز شود که تحویل طلا و جواهرات خریداری‌ شده برای زوجه یا زوج به عنوان هبه یا عاریه در اختیار طرف مقابل گذاشته شده است در صورت اول با توجه به ماده ۸۰۳ قانون مدنی و رعایت بندهای ذیل آن و در صورت دوم با در نظر گرفتن مقررات مربوط به عاریت قابل استرداد است.

چون طلاها و هدایای داده شده در حکم هبه می باشد لذا امکان رجوع از هبه وجود دارد .

با سلام
اگر هدیه ( هبه ) باشد قابل رجوع است و بایستی به زوج عودت شود اما طبق فاکتور طلاهایی که بنام شماست یا خانواده و فامیل شما خریده و هدیه نموده به شما بر میگردد .
اگر در سند نکاحیه قید شده باشد که به پدر زوجه تحویل شد ( بابت مهریه ) در اینصورت از مبلغ و میزان مهریه این مقدار کسر خواهد شد.