چکی که توسط ضامن و با درج بابت ضمانت پرداخت اقساط وام به مدیون اصلی داده میشود در صورت تسویه وام توسط ضامن دیگر از حالت ضمانتی خارج میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۱۹۷ #86746489

برای اینکه بتوانم منظور خود را واضح بیان کنم اینگونه شروع میکنم که فردی از بانک وام میگیرد و دوستش ضامن وام او در بانک میشود و حتی در نهایت هم همین شخص اقساط وام را تسویه میکند اما برادر من در قرارداد خصوصی بیان مینماید که بابت وامی که وام گیرنده از بانک گرفته، وام گیرنده مسئولیتی ندارد و برادر من مسئول تسویه حساب وام او است لکن من بعنوان ضمانت از ضامن یا از لحاظ حقوقی (ضمان ترامی یا تسلسل) چکی با درج بابت ضمانت پرداخت اقساط وام مندرج در قرارداد مورخ به وام گیرنده میدهم اما همانطور که قبلا شرح دادم ضامن اولی اقساط وام را تسویه میکند لکن از وام گیرنده شکایت حقوقی مطرح میکند ولی وام گیرنده در دادگاه دادخواست جلب ثالث نمیدهد و برادرم را به استناد قرارداد خصوصی فی مابین محکوم در پرداخت کند زیرا در قرارداد بصراحت ذکر شده بود که او هیچ گونه مسئولیتی ندارد و برادرم مسئول بازپرداخت اقساط وام است حال وام گیرنده محکوم و اجراییه هم علیه وی صادر شده لکن حدود یکسال است محکوم له اقدامی روی اجراییه نکرده همچنین چک بنده را وام گیرنده به ثالثی منتقل و او برگه کرده و علیه من دادخواست داده است البته در چک قید شده در وجه وام گیرنده بابت ضمانت پرداخت اقساط وام.
سوالم این است با توجه به عدم دادخواست جلب ثالث توسط وام گیرنده در دادگاه حقوقی که میتوانست خود را تبرئه کند و همچنین با توجه به تسویه وام و اینکه چک هم ضمانت تسویه وام بوده و همچنین با توجه به ضمانت ترامی یا تسلسل اینجانب با برادرم آیا چک بنده امروز از ضمانتی به امانی تبدیل شده یا اینکه علی رغم تسویه وام و علی رغم محکومیت وام گیرنده و عدم استناد به قرارداد و عدم باز پرداخت توسط وام گیرنده با توجه به محکومیتش باز چک من گیر است؟

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اولا تا زمانی که شما از کسی ضمانت کرده اید تا اقساط رو تسویه نکنه (حال با بانک یا با طلبکار خودش)نمیتونه علیه شما دادخواست مطالبه و همچنین چک رو وصول کنه
لذا چک در ید او همچنان بابت ضمانت است تا اینکه بدهی رو وصول کنه و از شما رسما مطالبه کنه و در صورت عدم توجه شما میتونه چک رو برگه کند در غیر این مسیر رفتن برای او میتونه چک رو ازحالت ضمانی به امانی تبدیل کنه

چنانچه وجه چک پرداخت شده چک در نزد دارنده امانی است