چه کار میتونم انجام بدم تا نفقه ام قطع نشود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۰۸ #86203221

سلام خسته نباشید من یه سال و نیمی میشه خونه پدرمم هستم و می خوام از شوهرم جدا شم ۶۸ روز زنش بوم بعد ۶۸ روز به بنده می گفتن تو دختر نبودی و باوره نبودی حال من می خوام ازش جدا شم و بهش اعتماد ندارم و ازش میترسم برگرم پیشش و الان او بسیار پشیمان است برای این حرفش هم شاهد دارم هم مدرک گواهی دکتر سلامت دکترم دارم الان برای الزام به تمکین اظهارنامه فرستاده و منم گفتم دیگر اعتمادی شما ندارم و میترسم دوباره باهات زیر سقفی بمون حتی شکایت کردم ازش به تهمت و افترا من چه میتونم انجام بدم تا نفقه م قطع نشه تا حال هم فقط یک میلیون به بنده دلدن و چیز دیگه ازش نگرفتم؟

مشاوره حقوقی نفقه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

موضوعی که بیان کرده اید از موجبات عدم تمکین نمی باشد .

قانون مدنی در ماده ۱۱۰۸ به صراحت بیان می‌دارد: هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند، مستحق نفقه نخواهد بود. البته وجود مانع شرعی و قانونی برای زن در عدم تمکین مانع دریافت نفقه نیست. همچنین بدیهی است که تمکین زن نیازمند تمهید مقدمات و تهیه لوازم آن از جمله فراهم‌سازی مسکن مناسب و لوازم ضروری سکونت است که باید قبلا توسط زوج مهیا شده باشد و زن باید ضمن سکونت در منزل شوهر خود نسبت به ادای وظایف زناشویی اقدام کند در غیر اینصورت نافرمانی زن از انجام وظیفه خاص زناشویی را نشوز و چنین زنی را ناشزه می‌گویند. بنابراین زن ناشزه کسی است که نسبت به انجام وظایف زناشویی بدون دلیل موجه و مانع شرعی امتناع می‌کند. در این حالت است که زن مستحق دریافت نفقه نمی‌شود

با سلام
در صورتی که زن از منزل شوهر بدون دلیل برود و حکم تمکین علیه ایشان صادر شود ناشزه محسوب و نفقه به ایشان تعلق نخواهد گرفت
تنها به دلیل تهمت زده شده جواز به عدم تمکین شما نمیباشد