با تصادف که قتل غیر عمد همسر اتفاق افتاده، دیه و مهریه ایا به مرد که مقصر بوده تعلق میگیره؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۶۵ #86145702

سلام‌عرض ادب و خداقوت
بنده خرداد ۹۶ با خانمم که ۴ ماه عقدی بودیم، در اثر انحراف از جاده، ماشین چپ کرد و بنده کمربند بسته بودم و خانمم نبسته بود، ایشون تقریبا دو ساعت بعد در اورژانس فوت شدند، توی دادگاه، قاضی گفت دفاعیه چیزی از خودت داری، چون مادر خانمم میخواستن دیه رو سریع بگیرن و هم خودم حالم خوب نبود و درگیری ذهنی داشتم، چیزی توی دادگاه نگفتم و بنده مقصر غیرعمد حساب شدم و دیه که اون موقع ۲۲۰ت بود رو اولیای دم، پدر و مادر خانم گرفتن، حالا مهریه مونده، که اونا میخوان، ایا به نظر شما چون بنده قتل غیرعمد نکردم، نصف دیه نباید به من به عنوان وارث تعلق میگرفت؟ و اینکه ایا مهریه رو باید پرداخت کنم؟در صورتی که توان پرداخت نداشته باشم، ایا اقساطیش میکنن؟

مشاوره حقوقی قتل
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
به دلیل مقصر بودن دیه تعلق ندارد
مهریه در صورت دادخواست میبایست پرداخت شود

باسلام
باتوجه به اینکه علت فوت ایشان بی احتیاطی و تقصیر شما بوده است دیه شامل شما نمیشود و مهریه متوفی به ورثه ایشان باید پرداخت گردد

با سلام
متاسفانه به دلیل اینکه شما مقصر حادثه بوده اید ( هر چند غیر عمد ) اما طبق قانون بخاطر این موضوع به شما دیه تعلق نمیگیرد و اما مهریه که حق زوجه میباشد و در صورت مطالبه مهریه از سوی وراث مرحومه ، شما مکلف به پرداخت خواهید بود لذا در صورت باکره بودن زوج،فقط نصف دیه به ایشان پرداخت خواهد شد.
در صورت عدم تمکن مالی ، میتوانید تقاضای اعسار از پرداخت یکجای مهریه بکنید و بصورت اقساطی پرداخت کنید.

با سلام
اگر شما در وضعیت رانندگی دچار تقصیر (اعم از بی احتیاطی و بی مبالاتی) شده باشید به عنوان قاتل غیرعمد احراز می شوید.
مهریه در حالت طبیعی از لحظه انعقاد در دارایی زن منظور و شوهر نسبت به پرداخت آن مدیون می شود و با فوت ایشان حق مهریه به ورثه ایشان منتقل می شود.
بله درصورت تقویم دادخواست اعسار و احراز صحت و سقم آن پرداخت مهریه تقسیط می شود.
پیروز باشید