میتواند از جهات ماده ۴۲۶ ق. آ.د.م استفاده و اعاده دادرسی نماید؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۲۳۱ #85495314

باسلام خدمت اساتید محترم
اینجانب در سال ۹۷ موفق به اخذ حکم بدوی و تجدید نظر در خصوص ۱ فقره چک، علیه صادر کننده چک گردیدم، و علیرغم دعوی تجدیدنظر ایشان، هیچ حرفی از ربا به میان نیامد.
ایشان پس از مختومه شدن و پرداخت محکوم به، از بنده طرح شکایت کیفری بجرم ربا کردند، بنده را محکوم نمودند. حال آیا شاکی ( صادر کننده چک و محکوم علیه دعوی حقوقی) به استناد حکم قطعی کیفری،میتواند از جهات ماده ۴۲۶ ق. آ.د.م استفاده و اعاده دادرسی نماید؟؟ با کدامیک از جهات اعاده دادرسی انطباق دارد؟
مشاوره حضوری وکلای محترم،مختلف بود و سر در گم میباشم.خواهشمند است،چنانچه در این خصوص بزرگواران مورد مشابهی،داشته اند، حقیر را راهنمایی صحیح فرمایید.
باتقدیم احترام

مشاوره حقوقی چک
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله می تواند تقاضای اعاده دادرسی نماید و رای دادگاه کیفری لازم الاتباع است

سلام وقت بخیر
بنظر میرسد بین این دو امر مطابقت وجود دارد

در صورت بدست آوردن اسناد و مدارک جدید امکان اعاده دادرسی دارد.

مورد منطبق با بند هفتم ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی است

با سلام،موضوع مطروحه از موارد شمول ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی خارج است. زیرا آرای صادره در زمان صدور بر مبنای صحیح بوده لذا موجبی جهت اعاده دادرسی وجود ندارد.
مستندا به ماده ۵۹۵ قانون مجازات اسلامی باید مبلغ مازاد به شاکی پرداخت شود. که در صورت لزوم مستلزم طرح دادخواست است. لذا نظر قبلی تصحیح میگردد.

با سلام.

به نظر بنده بابند ۵ ماده مذکور مطابقت دارد.

حیله و تقلب ایشان هیچگاه مکتوم نبود و فقط امکان اثبات ان وجود نداشته است که در صورت اثبات ربا میتوان تقاضای اعاده ی دادرسی مطرح نمود.

همچنین به ماده ۴۲۹ نیز میتوان توجه نمود...

با سلام باتوجه به صدور حکم کیفری ، امکان اجرای حکم حقوقی و دریافت وجه چک نیست .