پدر و مادر مرحوم چطور می توانند زمین قولنامه ای را بفروشند که بعد ها نتواند برای مهریه خود اقدامی کند؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۴۷ #84962018

با سلام سوالی داشتم خدمتتون.
شوهر خانم جوانی به رحمت خدا رفته و خانم ایشان پس از فوت همسرش مهریه خود را به اجرا گذاشته و ماشین همسر را توقیف کرده است . هیچ مال سند دار دیگری به نام همسرش نیست و فقط یک زمین قولنامه ای به نام همسرش است . با توجه به اینکه دارای یک فرزند هستند پدر و مادر مرحوم چطور می توانند زمین قولنامه ای را بفروشند و هزینه فرزند کنند به طوری که بعد ها مادر بچه نتواند برای مهریه خود نسبت به ان زمین اقدامی کند و یا شکلایتی علیه خانواده مرحوم طرح کند؟

مشاوره حقوقی مهریه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود و عرض ادب
مهریه زن بر سهم الارث مقدم است این خانه به ایشان تا مبلغ مهریه اش تعلق دارد.

با سلام
اول باید دیون متوفی از ماترک وصول شود
اگر بعد از توقیف خودرو بابت مهریه همه مهریه تسویه نشده است ، مابقی مهریه باید از زمین وصول شود .
اگر بدون اطلاع زوجه متوفی، پدربزرگ اقدام به انتقال زمین نماید ممکن است به اتهام فروش مال غیر تحت تعقیب قرار گیرد
بهتر است با زوجه توافق نمایید که در قبال دریافت مبلغی (یا بدون دریافت آن )مابقی مهریه خود را بذل نماید .
سپس زمین به عنوان سهم الارث مورد معامله قرار گیرد و وقتی پدر بزرگ و مادربزرگ هم از زمین ارث بردند با زوجه توافق کنند همه سهم الارث شان را به فرزند متوفی انتقال دهند .

با توجه به ممتاز بودن مهریه نسبت به سایر دیون زن می تواند زمین مزبور را توقیف و به عنوان مهریه مطالبه کنید

باسلام
بدون داشتن وکالت فروش که عملا هم بعد از فوت شخص باطل خواهدشد، امکان فروش بدون انجام انحصار وراثت وجود ندارد و تخلف محسوب میگردد.

سلام و عرض ادب
مهریه جزء دیون ممتاز است. در صورت وجود بدهی، پرداخت مهریه به سایر دیون اولیت دارد. اگر بدهی دیگری هم وجود نداشته باشد ابتدا مهریه باید پرداخت بشود و پس از آن اموال باقی‌مانده تقسیم شوند.
برای پاسخ به مابقی سوال باید جزییاتی مثل وضعیت حضانت کودک، وضعیت سند زمین، وضعیت انحصار وراثت و غیره روشن گردد.

مهریه زن از دیون ممتاز است و نسبت به سایر ورثه و طلبکاران مقدم است

درصورت فوت پدرقیومیت فرزندبرعهده پدربزرگ پدری ایشان ایشان می باشدبعدازتنظیم انحصاروراثت میتوانداقدام به فروش نماید