در صورت وجود قیم مطالبه مهریه چگونه میباشد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۷,۵۶۱ #84721

سلام
شخصی فوت شده و 4 ورثه (پدر، مادر، زن و پسر سه ساله) دارد. مرحوم ماشینی به نام همسرش داشته، حساب بانکی به نام پسرش داشته، حدود 5 الی 10 میلیون به حساب خودش دارد، مبلغ 60 میلیون به حساب تعاونی مسکن شان واریز کرده تا بعدا خانه بسازند و به ایشان بدهند. از آن زمین یا خانه، تنها یک قولنامه داخلی دارد و سند ندارد. مسئولین مسکن گفته اند که با برگه انحصار وراثت، قولنامه را به ورثه انتقال می دهند. مرحوم 2 فقره وام به بانک بدهکار است و چند چک. که فعلا توسط من (برادرش) پرداخت می شوند. مهریه خانمش هم فکر نکنم در زمان حیاتش پرداخت کرده باشند. فعلا رابطه همه با هم خوب است و پدر و مادرم تصمیم دارند، سهم الارثشان را به خانم یا فرزندش بدهند (ببخشند)
سوال: (ببخشید تعداد سوال زیاد است)
1- آیا قانونا پدرم (پدربزرگ بچه صغیرش) قیم است؟ می تواند در صورت نیاز از حسابش برداشت کند یا باید از دادگاه قیم نامه بگیرد؟
2- بهتر است پدرم قیم باشد یا مادرش؟
3- 1/8 قیمت اموال غیرمنقول برای این خانه که الان خرید و فروش قانونی ندارد و تنها همان تعاونی می تواند سهم را به وراث بدهد، چگونه به خانمش باید داده شود؟ وراث 1/8 را از خودشان باید بدهند یا از محل فروش خانه؟
4- بچه صغیر اگر در بدهی های پدر و یا همین 1/8 سهم مادرش شریک است، چگونه می تواند این دین را ادا کند؟
5- آیا در بخشش اموال توسط پدر و مادر به زن یا پسرش، مسئله احتیاطی وجود دارد؟ اینکه بعدا نسبت به بدهی های دیگر (مثل وام، مهریه، 1/8 سهم زن) مسئول نباشند؟
6- اگر خانمش مهریه اش را بخواهد، و کل مهریه از کل دارایی مرحوم بیشتر باشد (مثلا یک مورد 114 سکه بهارآزادی (که اکنون حدود یک میلیون و هشتصد نهصد هست) از اموال کنونی مرحوم بیشتر می شود)، آیا همه ی اموال برای مهریه همسر است یا اینکه بخشی از آن را به مهریه اختصاص می دهند و چیزی برای پسرش (ورثه) باقی می ماند؟

با تشکر

مشاوره حقوقی ارث
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

1. در صورت نبود پدر، پدربزرگ میتواند قیمومت فرزند را بر عهده بگیرد.

2. اولویت با پدر است.

3.از فروش خانه.

4.اگر ماترک را قبول نکند دینی بر گردنش نیست.

5.اگر ترکه کم است وراث نباید آنرا قبول کنند.

6.برای مهریه زن میباشد.