شرط بنام زدن خانه در مهریه قدیمی چگونه محاسبه می‌شود؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۲۱۱ #84603935

با سلام و‌ خسته نباشید.
در سند ازدواج پدرم در ستون صداق نوشته شده که طبق توافق مبلغ پانصد هزار ریال پول خانه به ذمه زوج است. بعد در قسمت شروط ضمن عقد خارج شرط گذاشتن که به ازای این مبلغ، زوج ملزم است از تاریخ تحریر عقدنامه تا سه سال خورشیدی، نیم دانگ مشاع از شش دانگ یک باب منزل مسکونی به پلاک -------- در بخش ۲ ثبتی اصفهان را در یکی از دفاتر اسناد رسمی به زوجه منتقل نماید و زوجه هم اقرار و رسید رسمی مبلغ پانصد هزار ریال پول خانه را به زوج بدهد. در غیر این صورت زوج علاوه بر مبلغ پانصد هزار ریال پول خانه، مبلغ پانصد هزار ریال وجه تخلف و الزام به زوجه بپردازد و زوجه حق اجراییه علیه زوج و دریافت مبلغ پول خانه و وجه الزام را دارد. در سالهای بعد در زندگی مشترک این شرط اصلا اجرا نشد و مادرم هم فوت نمود و بعد فوت، آن خانه هم فروخته شده است. هم اکنون خاله من که یکی از وراث از طرف پدربزرگ مرحومم است، طلب مهریه مادرم را کرده و نیم دانگ خانه را می‌خواهد.

اصل سوال من این است که طبق شرط ضمن عقد خارج، آیا اکنون باید نیم دانگ خانه محاسبه گردد و پرداخت شود یا پول خانه همراه با وجه تخلف؟؟؟

مشاوره حقوقی مهریه
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام باتوجه به اینکه مهریه ۵۰۰هزارتومان تعیین شده به نظر میتواند ۵۰۰هزار تومان بعلاوه وجه التزام را دریافت کند

سلام. مبلغ خانه و وجه تخلف.

به نظر از انجا که مشخص شده که عدم انجام تعهد نیم دانگ خانه زوج چه مسئولیتی دارد همان وجه پول و جریمه تخلف به قیمت روز و زمان فوت باید پرداخت شود.

درود بر شما
به عقیده بنده با توجه فروش خانه و عدم امکان ایفای تعهد و قید صریح ضمانت اجرای انجام تعهد در عقدنامه ، باید مبلغ پانصدهزار ریال بابت پول خانه و پانصد هزار ریال بابت تخلف و جریمه وفق سند ازدواج پرداخت گردد .

مهریه با توجه آنچه در سند ازدواج قید شده است ملاک خواهد بود یعنی مبلغ پانصد هزار ریال پول خانه

با سلام
مفاد سند ازدواج لازم الاجراست و ورثه زوجه می توانند از زوج یا ورثه ایشان آن را مطالبه نمایند .

طبق سندنکاحیه باید ایفای دین شود