آیا فروشنده با درخواست خود خریداری که در مبایعه نامه نامش آمده مجاز است بخشی از ملک را در محضر به نام دیگری سند بزند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۱۰ #84586453

با سلام. اینجانب به عنوان فروشنده، مبایعه نامه ملک را با خریدار کاملا صحیح با کد رهگیری تنظیم نمودم. چند روز دیگر قرار محضر داریم و خریدار با رضایت خودش از من درخواست دارد ۴ دانگ را به نام شخص دیگر و فقط ۲ دانگ را به نام خودش سند بزنم. من به ایشان گفتم قانونا نمیتوانم و به نوعی مرتکب فروش مال غیر میشوم اما ایشان باز هم اصرار دارد. سوال این است ایا قانونا مجاز به این کار هستم یا فقط باید همه سند را به نام همان خریداری که در مبایعه نامه قید شده انتقال دهم؟؟ اگر قانونا مجاز هستم چه نوشته یا برگه ای در محضر بگیرم از ایشان که بعدا برای من دردسر نشود و ادعایی نداشته باشد؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

عمل بسیار خطرناکی است، علاوه بر جنبه کیفری که خودتون هم اشاره کردید، از نگاه حقوقی خریدار میتواند بعدا ۴ دانگ را مطالبه نماید و...
باید خریدار ظهر همان مبایعه نامه یا در سند جداگانه ای ۴ دانگ را به خریدار جدید بفروشد و تعهد ناید که تاریخ ... شما را به عنوان مالک رسمی در محضر حاضر مینماید تا سند رسمی به نام ایشان تنظیم شود
یک نسخه اصلی این قرارداد را هم باید تحویل شما بدهند
امضاها و اثر انگشت همگی باید در حضور شما انجام شود

در صورت تقاضای خریدار مشکل قانونی برای شما پیش نمی آید فقط در پشت بیع نامه مراتب درخواست خریدار را صورتجلسه نموده و به امضای وی برسانید . اگر دو شاهد نیز موضوع را تایید کنند بهتر است .