امکان مطالبه ی اجرت المثل ایام تصرف به موجب محکومیت به خلع ید غاصبانه ملک وجود دارد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۲۶ #83323919

واحد آپارتمانی در تاریخ ۹۷/۲/۱۲ از دختری که مادربزرگش ملک مذکور را به آن انتقال داده بود، قولنامه نموده و به اینجانب در تاریخ ۹۷/۳/۲۹ انتقال قطعی میباید. سپس اینجانب(موجر) بدون انجام تصرف در ملک خود، در تاریخ ۹۷/۴/۱ همان واحد را نزد مشاور املاک طی عقد اجاره یک ساله به صورت رهن کامل به همان دختر(مستاجر) واگذار میکنم. همچنین مادربزرگ ایشان نیز در کنار دخترش در مورد اجاره زندگی میکردند. پس از انقضای اجارهنامه راس موعد ۹۸/۴/۱ به دلیل ممانعت دختر و مادرش از تحویل مورد اجاره با انگیزه های سوء (افزایش ازرش ملک) موفق به اخذ دستور تخلیه به طرفیت مستاجر (دختر) در تاریخ ۱۰/۴/ ۹۸ از شورای حل اختلاف شدم. پس از تودیع مبلغ قرض الحسنه اجاره نامه در صندوق دادگاه، دستور تخلیه در صف اجرای حکم بود که مادر با ورود از طریق دعوی شخص ثالث به خواسته ی اعتراض و توقیف عملیات اجرایی دستور تخلیه مورخ ۹۸/۴/۱۶ با بهانه¬های بی اساس (صوری بودن اجاره نامه و معرفی خود به عنوان تنها متصرف ملک مورد اجاره به مستند استشهادیه و عدم سکونت دخترش(مستاجر:طرف قرارداد اجاره)) ابتداعا با اخد دستور موقت و سپس رای قطعی از دادگاه بدوی به شرح زیر موفق گردید دستور تخلیه را لغو نماید.
" ... فلذا دادگاه با عنایت به محتویات پرونده و از آنجایی که تخلیه ناشی از عقد اجاره و منبعث از رابطه قراردادی بین موجر و مستاجر می باشد و اگر شخصی خارج از این مقوله مبادرت به تصرف در ملک کسی نماید موضوع در شمول وقایع حقوقی است و در مانحن فیه که خواهان(مادر) قبل از عقد اجاره ساکن این واحد بوده و مستاجر(دختر) اصولا قبل یا بعد از انعقاد قرارداد اجاره تصرفی در آپارتمان موضوع دعوی نداشته است و خواهان تحت تکفل و سرپرستی مستاجر نیز نمی باشد لذا قرارداد اجاره توجهی به خواهان ندارد و به طریق اولی آثار قرارداد اجاره که همانا مطالبه اجاره و تخلیه نیز می باشد توجهی به خواهان ندارد در نتیجه دادگاه اعتراض بعمل آمده را وارد تشخیص و دستور تخلیه مذکور را لغو می نماید..."
سپس با لغو دستور تخلیه در تاریخ ۹۸/۸/۱۱ اقدام به طرح دعوی خلع ید علیه مادر(متصرف ملک) نموده و بالاخره درتاریخ ۹۹/۷/۲۹ حکم خلع ید در دادگاه تجدید نظر قطعی گردید که اکنون پیگیری¬ها جهت اجرای حکم از واحد اجرای احکام در حال انجام است.
با توجه به آراء قطعی فوق و گذشت ۱۷ ماهه از انقضای اجاره¬نامه منعقده با دختر(مستاجر) و قید شروطی از جمله "پرداخت روزانه۲۰۰/۰۰۰ تومان اجرت¬المثل ایام تصرف بعد از اتمام قرارداد و بلااشکال بودن برداشت خسارت ناشی از تاخیر تخلیه(اجرت المثل) از مبلغ قرض الحسنه" و "عدم حق واگذاری کلی و انتقال مورد اجاره مشاعا مفروضا، یا جزعا یا کلا به غیر"و از طرفی محکومیت مادر ایشان دائر بر خلع ید غاصبانه ملک، خواهشمند است به سوالات زیر پاسخ دهید:
امکان مطالبه ی اجرت المثل ایام تصرف هم از دختر به موجب انقضای اجاره نامه و هم از مادر به موجب محکومیت به خلع ید غاصبانه ملک وجود دارد؟ در این صورت بنابر مراتب صدرالاشاره نحوه ی مطالبه ی اجرت المثل ایام تصرف از دختر و مادر از چه تاریخی و چگونه محاسبه¬ می¬شود؟

مشاوره حقوقی خلع ید و تخلیه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

میتوانید علیه مادر دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام تصرف طرح کنید