چگونه زمینهایمان را از منابع طبیعی پس بگیریم؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۶۹ #82945885

باسلام. در سال ۱۳۴۷ پدر مرحومم مقداری زمین با کاربری کشاورزی خریداری کرده و سندها به نام خودش انتقال پیدا کرده. ولی هیچ گونه کار کشاورزی تا سال ۵۸ و آنهم به مدت ۱ سال فقط در ان ها انجام نشده.بعد از فوت ایشان در سال ۷۸ ما سندها را بر اساس قدر السهم وارثین افراض و سند جدید گرفتیم. بعد از ان ابلاغ ملی شدن از منابع طبیعی برایمان ارسال شد... و با کمک وکیل در هیات ماده واحده و بعد از مشاهده آثار کشت مربوط به سال ۵۸ و شهادت کشاورزان و وجود چاه و قنات رای بر مستثنیات داده شد. اما منابع طبیعی استان اصفهان میگوید چون در عکسهای هوایی موجود اثار کشت دیده نمی شود این رای فاقد اعتبار است و معترض به آن است. آیا ما میتوانیم زمینهایمان را پس بگیریم یا خیر؟

مشاوره حقوقی ملکی
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله این امکان وجود دارد واصل برحاکمیت مالک وتصرف در ملک است پس مالک کسی است که در دفترخانه سند ثبتی داشته باشد

بله این امکان وجود دارد .در صورت اعتراض منابع طبیعی موضوع به کارشناسی ارجاع داده خواهدشد.استناد به عکس های هوایی سال ۱۳۴۲ یکی از طرق اثبات زراعی بودن اراضی است.

سلام.برای اعتراض به مستثنیات ویا ملی شدن اراضی حتما باید از مورادی مثل عکسهای هوایی مربوط به سال ۱۳۴۲ ویا سال ۱۳۴۶و۱۳۴۷ ویا آزمایش خاک وقنات وکرت بندیها وبالادست وپایین دست بودن زمینهای کشاورزی در کارشناس استفاده می کنندوداشتن سند مالکیت هم دلیل بر مالکیت در خصوص این اراضی نیست وحتی یک رای وحدت رویه هم در این خصوص داریم .البته استناد به عکسهاس هوایی هم تنها راه شناسایی کشت وکار کردن بر روی این اراضی نیست.

ماده ۲۲ - همین که ملکی مطابق قانون در دفتر املاک به ثبت رسید دولت فقط کسی را که ملک به اسم او ثبت شده و یا کسی که ملک مزبور به او منتقل گردیده و این انتقال نیز در دفتر املاک به ثبت رسیده یا این که ملک مزبور از مالک رسمی ارثا به او رسیده باشد مالک خواهد شناخت.
در مورد ارث هم ملک وقتی در دفتر املاک به اسم وارث ثبت می شود که وراثت و انحصار آنها محرز و در سهم الارث بین آنها توافق بوده و یا در صورت اختلاف، حکم نهایی در آن باب صادر شده باشد.
تبصره - حکم نهایی عبارت از حکمی است که به واسطه طی مراحل قانونی و یا به واسطه انقضای مدت اعتراض و استیناف و تمیز دعوایی که حکم در آن موضوع صادر شده از دعاوی مختومه محسوب شود.

دولت کسی را مالک می شناسد که نام او در دفتر املاک ثبت شده باشه ماده ۲۲

درود
اصل بر مالکیت سند است اما مدارک باید توسط کارشناس دیده شود و قوانین و ایین نام های استفاده شده بررسی شود

درود
اداره منابع طبیعی اصفهان تا دلیل و مدرک ارائه ندهد شما مالک هستید