آیا نیم عشر دولتی باید نصف بشه یا چون بخشیده شده، نیم عشر تعلق نمیگیره؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۱۵ #82754938

با سلام و خسته نباشید
دوتا سوال دارم اگه ممکن باشه
زوجه با بخشش نیمی از مهریه طلاق رو گرفت و ثبت کرد
۱- بعداز مدتی اجراییه بابت کل مهریه اومده و برای اصلاح اجراییه رفتم شعبه صادر کننده بابت اصلاح مقدار مهریه به نصف قاضی گفتن باید ببرم اجرای احکام و اونجا اصلاح کنم ( نصف بخشیده شده مهریه رو چطور باید پیگیر باشم و در حکم قید کنم؟)
۲- زوجه نصف مهریه رو بخشیده ایا نیم عشر دولتی باید نصف بشه یا چون بخشیده شده نیم عشر تعلق نمیگیره ؟
(در برگه ثبت طلاق فقط شماره دادنامه ای که رای در ان نصف مهریه بخشیده قید شده )
با تشکر و ارزوی سلامتی

مشاوره حقوقی مهریه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پرداخت نیم عشر دولتی معمولا برای خانم ها سخت یا غیر ممکن است. چرا که مبلغ ریالی مهریه غالبا عددی نجومی و سنگین است. متذکر می شوم که نیم عشر دولتی با هزینه دادرسی که در اول طرح دعوا از شما درخواست می شود فرق دارد چرا که نیم عشر دولتی هزینه اجرای حکم است نه رسیدگی. لذا پس از قطعی شدن حکم و پس از درخواست اجرای حکم از شما مطالبه می شود.نیم عشر دولتی عنوانی است که دولت در ازای اجرای حکم از شما دریافت می کند. نیم عشر دولتی یعنی یک بیستم کل مبلغ مهریه.