با وجود شرایط زیر، آیا خانه مستثنیات دین است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۲۳ #82743729

سلام بنده در حال طلاق گرفتن از همسرم هستم و چون همسرم نمیتونه مبلغ مهریه رو پرداخت کنه، خونه رو توقیف کردم، از چندین وکیل پرسیدم و گفتن خونه مستثنیات دین هست و نمیتونم اونو بگیرم، اما پیش یه وکیل رفتم و ایشون گفتن اگر خونه از شان خودش بیشتر باشه میشه یک مقدار از خونه رو گرفت، حالا از یه وکیل دیگه پرسیدم و میگن باید دید در زمان خرید خونه در شانش بوده یا نه، که در سال ۸۴ کارگری بود با حقوق ۸۵هزار تومن و خونه رو با فروختن طلاهای من و قسط و قرض خرید ۳۲میلیون تومن و مقداری از قسطش رو پدرش داد، الان هم قیمت خونه یک میلیارد و ۲۰۰ هست و خودش هم ۲ تومن بیمه بیکاری میگیره ، همسرم بسیار معتاده و هر روز ۴ ساعت مواد مصرف میکنه، چندتا عکس هم هنگام مصرف مواد ازش دارم، وزنش ۴۰ کیلو و همه دندوناش ریخته حتی دیگه به زور راه میره و حرف میزنه، ۵ سال بیکار بود و خرج خونه رو من میدادم با پول ماشینی که از بانک برنده شده بودم و گذاشته بودم سود بگیرم پول بیمه رو هم باباش میداد، الان هم سرکار میرم و بیشتر خرج خونه و خودمو و دخترمو خودم میدم، یه خونه هم توی یکی از روستاهای الموت داره که با پول دستبندم اونو خرید، در مورد جهیزیه هم میگن اگر اونها رو دور ریخته باشین چیز جدیدی جایگزین نمیشه و دیگه جهیزیه ای ندارین که بخواین ببرین، به نظر شما میتونم مقداری از خونه رو بگیرم؟

مشاوره حقوقی مهریه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام بله مازاد بر شان در زمان محکومیت همسر شما ان هم با تشخیص قاضی محترم قابل توقیف هست و چه بسا نمیتوان صد درصد اعلام کنیم بله مازاد است نظر قضات هر شعبه با شعبه دیگری و نوع برداشتشان متفاوت است اما اسناد و مدارک و نوع دفاع شما بسیار موثر است و میتوانید خانه الموت را توقیف گردانید

سلام و درود، با‌ توجه به توضیحاتی که داده اید به نظر می رسد منزل اخیر خارج از شان همسرتان بوده و به مزایده گذاشته خواهد شد؛ منزل روستایی را می توانید سریعا برای مهریه توقیف کنید؛ آرزوی بهروزی.

درود
یک خانه زمانی که در شان زوج باشد مستثنیات دین است.

درود بر شما، یک منزل در حد شان و عرف زوج جزو مستثنیات دین بوده و قابل توقیف نخواهد بود، لکن چنانچه اثبات نمایید که خانه ای در محلی دیگر دارند، ممکن است یکی از آنها را توقیف نمایید.

با سلام
خانه جز مستثنیات دین است در صورتی که در آن ساکن باشد در صورتی که اعتراض مستثنیات دین زدن شما اعلام بفرمایید مبلغ خانه به مقداری است که میتوان دوخانه از آن تهیه نمود و درخواست کارشناسی بدید
همچنین راجع به خانه که در الموت دارن اگر قولنامه یا سندی دارید به دادگاه ارایه دهید که در نظر قاضی جهت تصمیم مستثنیات دین تاثیر خواهد داشت

با سلام

مطابق آنچه در پرسش آمده است، به ضرس قاطع نمی‌توان بیان داشت مستثنیات می باشد یا خیر چرا که در نهایت قاضی است تصمیم می‌گیرد ولو به ناصواب.

لکن، در مقام یک وکیل باید عرض کنم کنم که : اولا، ملاک شان زمان و شرایط حال محکوم علیه می باشد.

ثانیا، به نظر حقیر این خانه با شرح عنوان شده در سوال از مستثنیات نمی باشد، لذا می‌بایست به فروش رسد و اندازه رهن منزل یا خرید منزلی در حد شان او اقدام گردد و مابقی را به محکوم له پرداخت.

ثالثا، حقوق علم نظری است، کما این که مواردی وجود دارد محکمه منزلی میلیاردی را مستثنیات دین می‌داند البته که این اقدام او تخلف است.

به هر تقدیر شما می بایست مطابق آنچه سخن راندیم از خویش دفاع نمایید .
موفق باشید.