آیا شیربها به زوجه تعلق دارد یا خیر؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۵۷ #82590646

با سلام بنده زوجه استرداد جهیزیه دادم و جلسه تشکیل شد و زوج اعتراض کردند به پنج قلم کالایی که بابت شیربها داده شده و در کاغذ بله برون و سیاهه هم آمده برای شیربهاست منتها در زیر سیاهه قید شده پنج قلم کالای شیربها از طرف پدر دادماد خریداری شده من منتظرم رای هستم با تشکر.

مشاوره حقوقی استرداد جهیزیه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورت تحقق ازدواج و مطالبه وچنانچه ان را پرداخت کرده باشید پس از ازدواج قابل استرداد نخواهد بود

با سلام
تعیین شیربها به یکی از سه صورت می ‎تواند انجام بگیرد که حکم آن ها متفاوت خواهد بود:
اول، شیربها واقعا جزئی از مهریه باشد که والدین دختر نقدا آن را دریافت می ‎کنند برای این که در خرید جهیزیه به مصرف برسانند. در این صورت وجه نقد گرچه به عنوان شیربها نامیده می ‎شود ولیکن در واقع جزء مهریه می باشد و مالک آن نیز دختر است، نه والدین او. چنین قراردادی اشکال ندارد، لیکن چون ملک دختر است تصرف در آن باید با اجازه ی او باشد.
دوم، شیربها جزء مهریه نباشد، بلکه مقداری باشد اضافی که والدین دختر می‎ خواهند با رضایت زوج این مبلغ را صرف خرید جهیزیه نمایند. در این صورت جهیزیه به مقداری که از شیربها است، ملک زوج است، نه ملک دختر[ اگر داماد شیربها را به عنوان پیش کش و هبه داده است و از طرف عروس با آن جهیزیه خریده اند، جهیزیه متعلق به عروس است نه داماد و در صورت پشیمانی، تا وقتی که عین آن باقی است، داماد می تواند پس بگیرد. اما اگر هدیه نکرده بلکه داده است که جهیزیه بخرند و همراه عروس کنند، در این صورت متعلق به داماد است. از آنجا که رسم شهرها و محله ها فرق می کنند، اگر شبهه درباره ی هبه بودن و نبودن، در بین هست، به عرف و عادت و رسوم محل مراجعه شود و طبق آن عمل گردد .
سوم، شیربها جزء مهریه نباشد، بلکه مقداری باشد اضافی که والدین دختر می‎ خواهند آن را برای خودشان و به عنوان حق الزحمه از داماد بگیرند.

سلام
چنانچه مطابق با رسوم و آداب تنظیم شده و مورد قبول قرار گرفته باشد قابل استرداد به زوج نیست

سلام
اگر پرداخت شیربها به هنگام ازدواج عرف و عادت مسلم باشد همانگونه که در پاره ای ازمناطق کشور مرسوم است در صورت تحقق ازدواج و مطالبه وچنانچه ان را پرداخت کرده باشید پس از ازدواج قابل استرداد نیست.