لطفا توضیح بفرمایید اجرت المثل ایام تصرف بر اساس شکایت مطرح شده به چه صورت است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۸۸ #82458739

در سال ۹۱ دو ملک بصورت ۶ طبقه مسکونی تجمیع شده و از هر پلاک ثبتی ۱.۵ دانگ به سازنده انتقال داده شده است (۳ طبقه سهم سازنده است که قبل از تخریب ساختمان، سازنده دو طبقه خود را می‌فروشد). سازنده سال ۹۶ این ۱.۵ دانگ‌ها را به نام همسر خود انتقال می‌دهد و ایشان اقدام به دریافت سند تک برگ از هر ملک به میزان ۱.۵ دانگ می‌کند. یعنی الان ایشان از هر پلاک یا سند، مالک ۱.۵ دانگ می‌باشد و مالکین هم مالک ۴.۵ دانگ هستند. ساختمان تمام می‌شود اما به دلیل مشکلاتی که سازنده به وجود اورده مالکین ۱.۵ دانگ باقی را به سازنده انتقال نمی‌دهد.
در حال حاضر ایشان در واحد(طبقه) خودشان سکونت دارند و دو واحد(طبقه) را هم فروخته اند که خریداران در آن سکونت دارند.
همسر سازنده شکایتی به این عنوان از مالکین مطرح می‌کنند؛
نظر به اینکه اینجانبه مالک رسمی و قانونی پلاک های ثبتی فوق الذکر به نسبت ۱.۵ دانگ از هر کدام(عرصه و اعیان) می‌باشم و با عنایت به اینکه خواندگان بدون هماهنگی و اذن، واحدهای مربوطه را اجاره داده اند و از طرفی از تاریخ انتقال رسمی هیچگونه قراردادی با اینجانبه ندارند و هیچگونه اجاره و سهمی به اینجانبه پرادخت نکرده اند در خواست محکومیت خواندگان به پرداخت اجرت المثل ایام تصرف و انتفاع به نسبت ۱.۵ دانگ با جلب نظر کارشناسی رسمی دادگستری از تاریخ ۱۱/۰۹/۹۶ لغایت صدور حکم دارم.

سوال؛
۱- خواهشمند است گفته های ایشان را به زبان ساده توضیح بفرمایید چون این دو نفر اعلام کرده‌اند که طبق این سند ها، سازنده و همسرش از هر واحدی که برای مالکین است به نسبت ۱.۵ دانگ اجرت المثل میخواهند! چگونه می‌شود؟ (طبق این موضوع پس مالکین هم می‌توانند بگویند از هر واحدی که برای سازنده است به نسبت ۴.۵ دانگ اجرت المثل می‌خواهیم؟) برداشت بنده این است که؛ در صورتی که کل ساختمان را ۶ دانگ در نظر بگیریم هر طبقه می‌شود ۱ دانگ. یعنی ایشان مالک ۱.۵ طبقه هستند. که ۱ طبقه را سکونت دارند و نیمی هم از طبقه ای است که فروخته اند. خواهشنمد است این مطلب را برای بنده شفاف سازید چون درکی از گفته سازنده و همسرش ندارم.

۲- در قرار داد سهم مالکین به متراژ و شماره طبقه ذکر شده است و مالکین بر همین اساس واحدهای خود را اجاره داده اند. آیا دعوای مطرح شده از جانب این خانم درست است و مالکین باید اجرت المثل پرداخت کنند در صورتی که سازنده ۱.۵ دانگی را به نام همسرش کرده که قبلا آن را فروخته و خریداران در حال سکونت هستند و مالکین هیچ تصرفی بر روی واحدهای ایشان نداشته اند.

۳- از انجا که مالکین ۱.۵ دانگ انتقال داده اند اما سازنده و خریداران ۱.۵ دانگ بیشتر تصرف کرده اند. مالکین می‌توانند طرح دعوا کنند که شما بیشتر از سهمی که به نامت است را تصرف کردی و اجرت المثل بگیرند. اگر می‌شود چه باید انجام داد؟

از محبت شما متشکرم

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام سهم سازنده ملک از واحدها چون مشخص نشده افراز نشده پس ان به همان نسبت سهم خود نسبت به کل ها واحدها مالکیت مشاع دارد در اشاعه باید رضایت کلیه شریک ها در استفاده ملک باشد در غیر این صورت بابت استفاده باید اجرت المثل پرداخت شود با توجه به اینکه سهم شما به صورت اشاعه است شما هم میتوانید دادخواست اجرت المثل ایام تصرف بدهید

بله همانطوریکه همکاران گفتن امکان گرفتن اجرت المثل وجود دارد

امکان گرفتن اجرت المثل از طریق دادخواست حقوقی وجود دارد

با سلام
با توجه به توضیحات داده شده در ارزیابی این موضوع باید عرض کنم که اختلاف پیش آمده قابل حل است ولی نیاز به زمان و مجال دیگری دارد که اگر ممکن باشد پیشنهاد میکنم از طریق مشاوره تلفنی و یا حضوری در این بنیاد راه حل را دریافت نمایید