آیا از طریق قانونی امکان شکایت از همسر سابقم به دلیل بد عهدی و عدم مسئولیت پذیری در قبال فرزند مشترکمان وجود دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۷۱ #82271887

باسلام.
من در آبانماه سال نود ازدواج کردم و در سال نود و یک صاحب یک فرزند پسر شدم. در سال نود و چهار به طی یک طلاق توافقی از همسرم جدا شدم. در توافق فی مابین همسرم در قبال دریافت وجه نقد و خودرو و وسایل اولیه زندگی، پذیرفت که حضانت فرزندمان را به عهده بگیرد. اما در یک بد عهدی ظالمانه بعد از دریافت امتیازات و جاری شدن صیغه طلاق از نگهداری فرزندمان سر باز زد. در تمام پنج سال گذشته من به تنهایی از فرزندم نگهداری کرده ام و متحمل دشواری ها و سختی های بسیاری شده ام. از لحاظ مالی به دلیل مراقبت از فرزند خردسالم قادر به حضور در یک شغل تمام وقت نبودم و از لحاظ روحی و روانی نیز از تیرماه سال نود و هشت به همراه فرزندم تحت درمان روان پزشکی هستیم.
حال سوال بنده این است که آیا از طریق قانونی امکان شکایت از همسر سابقم به دلیل بد عهدی و عدم مسئولیت پذیری در قبال فرزند مشترکمان وجود دارد؟ یا بنده به دلیل خسارات مالی و روحی و روانی مشروح در بالا، میتوانم تقاضای غرامت کنم یا خیر؟ متشکرم

مشاوره حقوقی حضانت فرزند
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
با توجه به اینکه همسرتان متعهد گردیده از فرزندتان نگهداری نماید
و به تعهد خود عمل ننموده است
میتوانید دادخواست عدم ایفای تعهد به ظرفیت همسرتان مطرح نمایید
موفق باشید

باسلام
حضانت فرزند تا سن۷سالگی با مادر می باشد وبعداز ۷سالگی با پدر میباشد اگر شما خانوم هستید میتوانید نفقه فرزندتان را از همسر سابق دریافت کنید

درود
شما می توانید نفقه فرزند را از پدر ایشان مطالبه نمایید.

با درود
بلی برای شما این امکان وجود دارد.
در مورد تالمات روحی شما و غرامت در این مورد به زعم حقیر میبایست بتوان خسارت گرفت در جوامع پیشرفته حقوقی این امکان وجود دارد، گرچه رویه دادگاه های ما در این زمینه متفاوت است اما حقیر معتقد است تمام ضررها اعم از مادی و معنوی باید مطابق قاعده لاضرر و دیگر قوانین مدونه ازجمله مسؤلیت مدنی، جبران گردد.