نحوه اجرای حکم خلع ید یا رفع تصرف چگونه خواهد بود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۳۹ #81145881

اگر در اجرای حکم رفع تصرف عدوانی اراضی کشاورزی متصرف در ایام تصرف اقدام به غرس درخت مثلا درخت پسته نموده باشد و در دادنامه درمورد قلع و قم مستحدثات تصمیم گیری نشده باشد نحوه اجرای حکم خلع ید یا رفع تصرف چگونه خواهد بود لطفا با ذکر ماده قانونی با تشکر از زحمات اساتید معظم

مشاوره حقوقی خلع ید و تخلیه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
البته ذکر نفرمودید که اجرت المثل به شما تعلق گرفته یانه ، رای قطعی شده یا چه مدت از رای صادره گذشته است ، دعوای حقوقی دیگری در این ارتباط بین شما و ایشان مطرح شده ، به هر صورت با توجه به ماده ۱۶۴ و ۱۶۵ قانون آئین دادرسی مدنی چون لازمه اجراء حکم خلع ید مذکور قلع بنا و درختان است ، درصورتکیه محکوم علیه درختان را قلع ننماید ، درختها قلع میشود و زمین به تصرف شما داده خواهدشد. ( البته طبق کلیاتی که شما فرمودید )

سلام
تقاضای صدور اجرای حکم از شعبه و سپس تشکیل پرونده اجرایی در اجرای احکام

چنانچه در زمین کشاورزی مورد تصرف عدوانی ، تصرفات انجام شده کشت و زرعی باشد که متصرف عدوانی انجام داده ، اگر موقع برداشت محصول رسیده باشد متصرف عدوانی باید فوری محصول را برداشت و اجرت المثلآن مدت را تادیه نماید . اما اگر موقع برداشت محصول نرسیده باشد ، محکوم له(خواهان) مخیر است بین اینکه قیمت زراعت را نسبت به سهم صاحب آن و دسترنج او پرداخت و ملک را تصرف نماید یا ملک را تا پایان برداشت محصول در تصرف متصرف عدوانی باقی بگذارد و اجرت المثل آن را دریافت کند . در مورد فرض مطرح در سئوال فوق محکوم له می تواند متصرف عدوانی را به معدوم کردن درختان و اصلاح آثار تخریبی که توسط وی انجام گرفته مکلف نماید .

با درود
عده ای معتقدند که رفع تصرف تمام اعمالی که غاصب بر روی ملک انجام داده است باید قلع و قمع گردد.
گروهی برآنند باید خواهان حتما تقاضا نموده باشد، اگر اجرای احکام چنین نمی کند میتوانید تقاضای رفع ابهام و اجمال را از دادگاه نمایید اگر شعبه صادر کننده معتقد است که قلع و قمع نباید شود.
شما چاره ای جز طرح دعوای مجدد ندارید.