چرا دیوان بدون مطالعه کردن رای صادر میکند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۹۴ #81094724

اینجانب با کارفرما یک فقره قرارداد کاری از تاریخ ۹۸/۰۴/۲۹ لغایت ۹۹/۰۴/۲۹ به مدت یکسال منعقد کردیم. در تاریخ ۲ ابان ۹۸ کارفرما بدون دلیل من رو از کار اخراج کرد. در هیئت تشخیص حکم ابقا به کار به استناد ماده ۲۵ و بند دال ماده ۲۱ قانون کار رو خواستم و اماده به کار بودنم رو اعلام کردم و کارفرما هم بهانه بی نظمی و فحاشی در حین کار رو بدون اثبات و مدارک مستند شفاهی گفت. در دادنامه هیئت تشخیص اخراج موجه به دلیل زوال زمینه اشتغال عنوان شد و در هیئت حل اختلاف نیز به استناد مادتین ۲۵ و ۱۵۸ و ۱۶۵ قانون کار حکم ابقا به کار خواستم که مجددا رای هیئت تشخیص تائید و ابرام شد به دادگاه بدوی دیوان شکایت کردم و قرارداد کار و اصل دادخواستم رو فرستادم که در دادخواستم بیان کردم که کارفرما بدون دلایل خاصی و بدون ایفا مدارک مستند مبنی بر فسخ قرارداد کار که در قانون کار یکماه قبل از اخراج صادر میگردد صورت نگرفته و کارفرما بدون رعایت موازین قانونی و مقرارات قرارداد کار شروع به اخراج من از کار بدون دلیل نموده است و یک سری توضیحات دیگه. متاسفانه دادگاه بدوی اینگونه رای داد:
نظربه اینکه رای قطعی به شماره و به مورخ هیات حل اختلاف شهرستان در راستای حدوث اختلاف فیمابین کارگر و کارفرما بر اساس قوانین و مقررات مربوط حل و فصل گردیده و از ناحیه شاکی دلیل موثر و موجهی که موجبات نقض یابی اعتباری رای معترض عنه را فراهم او رد ارائه و ابراز نگردیده و از طرفی در رسیدگی از حیث شکلی و ماهوی و رعایت قوانین و مقررات ایراد و اشکالی ثابت نیست. لذا با عدم احراز نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با انها در مبانی استدلال رای خواسته غیرموجه تشخیص و مستندا به مواد ۱۰ و ۱۷ و ۵۸ و ۶۰ و ۶۵ قانون تشکیلات و ایین دادرسی دیوان ضمن تائید رای معترض عنه حکم به رد شکایت صادر و اعلام میگردد.حال اگر بخواهم به رای بدوی دیوان اعتراض کنم با این اوصاف دادگاه تجدیدنظر دیوان اداری هم مثل بدوی حق بنده رو اجحاف و دادخواست من رو بدون زحمت دادن به اینکه مطالعه کنه که خواسته ام چیست رد شکایت خواهد کرد؟ چرا دادگاههای بدوی و تجدیدنظر دیوان به خودشان زحمت خواندن دقیق دادخواست شاکی رو نمیدهند؟

مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام

زیرا به موجب بند ۲ ماده ۱۰ قانون تشکیلات و آیین دارسی دیوان عدالت اداری ، وظیفه و صلاحیت دیوان عدالت اداری رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون‌هایی مانند کمیسیون‌های مالیاتی، هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما، کمیسیون موضوع ماده (۱۰۰) قانون شهرداری‌ها (((منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها))) می باشد .

لازم به ذکر است شما به موجب ماده ۶۵ قانون فوق الذکر میتوانید ظرف مهلت ۲۰ روز پس از ابلاغ رای بدوی، درخواست تجدید نظر خواهی مطرح نمایید.لیکن شعبه تجدید نظر نیز به موجب ماده ۷۸ طبق مقررات مرحله بدوی رسیدگی خواهد کرد مگر اینکه به موجب قانون ترتیب دیگری مقرر شده باشد.

سلام و درود، به شما توصیه می گردد ضمن امیدواری به تغییر رای ، متن دادخواست اعتراضی را با تغییراتی در نحوه ی ابراز دلایل و نیز مختصر بودن ارایه نمایید؛ موفق باشید.

چنانچه بدون مطالبه و با اخذ توضیح از اداره رفاه کاروتامین اجتماعی و کارفرما وبراساس اعتراض و مدارک شما رای صادر کردند نسبت از رای صادره تقاضای تجدیدنظرخواهی کنید بااین توضیح که تجدیدنظرخواهی خودرا یک کارشناس یا وکیل در امور کار و هیات های تشخیص وحل اختلاف ودیوان عدات تنظیم کرده و موضوع اعتراض شما را پیگیری نماید
موفق باشید

با سلام . اگر دادخواست اعتراض شما به رای بدوی دقیق و مستدل و وفق قانون باشد، شعبه تجدید نظر ایراد تجدید نظر خواه را وارد تشخیص داده و وارد رسیدگی ماهوی نسبت به پرونده شده و رای مقتضی را صادر می کند ،و اگر ایراد تجدید نظرخواه را وارد نداند رای بدوی را تایید می کند . موفق باشید