نیم عشر مهریه را باید چه کسی بپردازد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۴۲ #80768000

سلام خسته نباشید
و این که مهریه من ۲۶۰ میلیون نیم عشر و هزینه دادرسی چقدر میشه؟
متشکرم

مشاوره حقوقی مهریه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود و عرض ادب
نیم عشر بر عهده محکوم علیه یعنی زوج می باشد.

سلام و درود، این مبلغ توسط‌ محکوم(زوج) پرداخت می گردد، موفق باشید.

نیم عشر هزینه اجرای حکم هست و از زوج مطالبه میگردد

درود
پرداخت میم عشر به عهده محکوم علیه و در این مورد زوج میباشد

با سلام
از زوج مطالبه می شود و از مهریه کسر نمی گردد.

درود بر شما، نیم‌عشر دولتی هزینه‌ای است که از زوجه برای اجرای حکم مهریه دریافت می‌شود، که شامل یک بیستم کل مهریه است(در مورد شما حدود ۱۳ میلیون تومان) ، لکن چنانچه زوجه تقاضای اعسار نموده و این اعسار ثابت شود، پرداخت نیم‌عشر بر عهده زوج خواهد بود. در مورد هزینه دادرسی نیز چون دریافت مهریه دعوی مالی است، زوجه می‌بایست ۳.۵ درصد مبلغ مهریه را به عنوان هزینه دادرسی پرداخت نماید، که می‌توان از این هزینه نیز درخواست اعسار داد.

باسلام
نیم عشر دولتی عنوانی است که دولت در ازای اجرای حکم از زن دریافت می کند. نیم عشر دولتی یعنی یک بیستم کل مبلغ مهریه.
البته ممکن است این مبلغ پس از اثبات اعسار زن در دادگاه ، از مرد وصول شود و از وجه مهریه کسر نمی گردد. نیم عشر دولتی هزینه اجرای حکم است و نمی توانید پرداخت نکنید.