چون خانومم باکره است و ما تو عقد هستیم و خانومم تمکین نمیکنه میتونه سه دانگشو بفروشه؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۴۱۵ #80377643

بنده در دوران عقد هستم و سه دانگ از خانه مهریه خانومم هست
الان سه دانگ به اسم ایشون هست و سند سه دانگ دستشونه
اختلاف خوردیم و الان میخان مهریه شونو بزارن اجرا خونه دست مستاجره
میخاستم بدونم چون خانومم باکره است و ما تو عقد هستیم و خانومم تمکین نمیکنه میتونه سه دانگ شو بفروشه یا با توجه به باکره بودن نصف اون که میشه یک ونیم دنگ به ایشون تعلق میگیره؟؟؟؟
و به الفرض اگه سه دانگشو بفروشه بنده میتونم برای اون یک و نیم دانگ اعلام دعوا کنم؟؟ و خواستار اون یک دونگ و نیم بشم یا نه؟؟

مشاوره حقوقی مهریه
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
اگر سند قطعی بنام ایشون خورده باشه قانونا مالک ۳دانگ خواهند بود ولی اگر فقط در سند نکاح قید شده باشه که ۳دانگ از منزل بعنوان مهریه برای ایشان منظور شده است ۱/۵دانگ به ایشان تعلق خواهد گرفت

اگر ملک سند رسمی داشته باشد و زوجه مالک رسمی سه دانگ باشد ، با توجه به اینکه فعلا همسر قانونی و شرعی شما می باشد حق هرگونه تصرف در ملک را دارد.

بله می تواند سه دانگ را با حکم دادگاه به مزایده بگذارد یا شخصا بفروشد. شما هم می توانید در مزایده شرکت کنید یا شخصا بخرید

باسلام خانم شما میتواند از حق حبس استفاده نماید و مستحق نصف مهریه است.و میتواند هرنع تصرفی در ملک بنماید.

باسلام
نصف مهریه رسمی به ایشان میرسد و میتوانند مطالبه نماییند

سلام نظر به اینکه زوجه باکره بوده از حق حبس برخوردا می باشد و حق عدم تمکین را دارد اگر مهریه را اجرا بذاره صرف نصف مهریه تعدق میگیره.

فعلا در کل مهریه میتواند تصرف کند و اگر به جز سه دانگ مهریه دیگری هم تعیین شده باشد نصف مهریه بعدها از ان تتمه مهریه نقدی کسر میشود و نسبت به این سه دانگ نمیتوانید ادعا کنید.
نصف مهریه مربوط به حین طلاق یا بعد از آن است.