میتواند از مهریه ام کم کند و به من ندهد؟

پرسیده شده
۱۸ پاسخ ۳۰۹ #79980440

باسلام و خسته نباشی
من دختری باکره هستم که همسرم در دوران عقد به درخواست خودش طلاق غیابی داده است و من بعد از یکماه متوجه شدم که ایشان طلاق داده است. و الان خواهان مهریه ام می باشم و میدانم چون باکره هستم نصف مهریه به من تعلق میگیره... اما سوالی که از خدمت شما بزرگواران دارم این است : قسمتی از موارد قباله ام درمورد زمین کشاورزی می باشد... عین عبارت هایی که در قباله نوشته شده است را مینویسم.
اینجانب ( که نام همسرم نوشته شده) تعهد مبنی بر چهار قفیس زمین کشاورزی معادل ۱۰۰۰ متر که سه قفیس( ۷۵۰متر) مال شخص خود زوج و یک قفیس(۲۵۰متر) از مادر زوج میباشد ، مصالحه شرعیه شد و جز مهریه زوجه قرار گردید و صیغه شرعیه برآن جاری شد و مورد تائید می باشد.
زیر این تعهد هم مهر و امضا دفتر ازدواج زده شده است. و همین طور افرادی که شاهد این تعهد بودند از جمله خود مادر شوهرم و شوهرم در آن زمان در جلسه حاضر بودند.
الان که خواهان مهریه ام شدم مادر شوهرم می گوید که یک قفیس از من بوده و من نمیدم. آیا مادرشوهرم میتواند این یک قفیس را از مهریه ام کم کند و به من ندهد؟ با اینکه خودش در آن زمان بوده و دیده و شنیده زیر بار حرف خودش نیست.الان که پسرش من را به خواسته خودش طلاق داده نمیخواهد بر تعهدی که پسرش در مقابل خودش داده ، قبول کند.
ممنون میشم من را راهنمایی کنید تا بیش از این حقم را پایمال نکنند.
زندگیم را ازمن گرفتند اما نمیخوام دیگر حقم را ازم بگیرند.
باتشکروسپاس

مشاوره حقوقی مهریه
۱۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با عنایت به اینکه درصورت طلاق ا سوی زوج باید مهریه نقدا پرداخت شود اگر در سندنکاحیه اینطوری قید گردیده زمین به مقداری که قید شما مالیت با شماست

در خصوص طلاق غیابی ابهام وجود دارد اینکه چرا بدون تعیین تکلیف سایر حقوق از جمله مهریه این حکم صادر شده است به هر حال شما می توانید به شعبه دادگاه مربوطه مراجعه و از علت امر واقف گردیده و اگر مهلت واخواهی یا تجدیدنظر باقی باشد اعتراض نمایید و شما طبق توافق بعمل آمده در مهریه مالک نصف سهم تعیینی از زمین مورد اشاره می باشید

باسلام .در طلاق ،مهریه و حقوقات شرعی و قانونی شما و نحوه پرداخت تعیین تکلیف میگردد بهتر است به شعبه صادرکننده رای مراجعه نمایید تا نسبت به موضوع مهریه اطلاع دقیق تری کسب کنید.انچه که در عقدنامه ذکر گردیده قانونا محق دریافت نیمی از آن هستید

با توجه به توضیحات شما در سوال دادخواست الزام به ایفای تعهد قراردادی را علیه وی تقدیم دادگاه کنید

با سلام چون حق طلاق با مرد است میتواند مرد زوجه را طلاق دهد مشروط بر اینکه کلیه حق وحقوق زن از جمله مهریه را پرداخت کند شما به حکم طلاق در مهلت مقرر اعتراض کنید با توجه به اینکه در عقد نامه زمین ها به عنوان مهریه شما در نظر گرفته شده است و شما میتوانید اقدام به دادخواست مطالبه مهریه یا دادخواست ایفای تعهد بدهید

توضیحتان مبهم است.چون در صورت طلاق غیابی نیز باید برای مهریه تعیین تکلیف میشده.علی الظاهر مالکیتتان محرز است ولی باید دادخواست بدهید

درود بر شما، در خصوص رای غیابی چنانچه مهلت باقیمانده باشد، می‌توانید واخواهی و تجدیدنظر کنید، لکن در صورت زمین‌ها، طبق توضیحات شما مالک بوده و علیه ایشان میتوانید دادخواست الزام به ایفای تعهدات دهید.