ضامن شخصی شدم برای وام و اقساطش رو پرداخت نکرد و متواری شد،من چکار کنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۵۰۲ #79975223

با سلام
بنده برای دریافت وام ضامن شخصی شدم و اون شخص اقساطش رو پرداخت نکرد و متواری شد و بنده مجبور به پرداخت وام ۸۰ میلیونی شخص شدم این قضیه برای دو سال پیش است از آن موقع متواری است، وکیل گرفتم و شکایت کردم، وکیل گفتش که چک جنبه ی حقوقی داره و جنبه ی کیفری نداره حکم جلبشو گرفتند ولی میگن من باید اون شخصو خودم پیدا کنم اون شخص هم متواری هست ،چکار میشه کرد که مرجع قضایی اون شخص رو پیدا کنه یا من چگونه اون شخص رو پیدا کنم؟
الان اون شخص می تونه حساب بانکی و دسته چک داشته باشه با وجود این که حکم جلبش صادر شده؟
اگه اعتبار حکم جلب تموم بشه آیا این به معنی منصرف شدن من از شکایت است؟

مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
متاسفانه در صورت مخفی شدن یا متواری شدن، مرجع قضایی اقدامی نمی نماید و شما با داشتن جلب سیار و با معرفی محل به کلانتری میتوانید جلب نمایید.
در صورت برگشت زدن چک ایشان مشمول اثار سو چک های برگشتی خواهد بود. و پایان اعتبار حکم جلب به معنای انصراف شما از شکایت نیست و میتوانید تقاضای تمدید حکم جلب را نمایید.

با سلام قوه قضاییه تکلیفی در پیدا کردن بدهکار متواری ندارد.خود شما باید در جهت پیدا کردن بدهکار اقدام کنید. می توانید از دادگاه تقاضای توقیف حساب های بانکی بدهکار را مطرح کنید در این مورد اجرای احکام خطاب به بانک مرکزی توقیف حساب ها را درخواست می نماید. همچنین می توانید از دادگاه توقیف ماشین و اموال غیر منقول را درخواست کنید. در این مورد دستور دادگاه خطاب به نیروی انتظامی و اداره ثبت می باشد.
اعتبار حکم جلب اصولا شش ماه می باشدو تمدید آن منوط به درخواست شما می باشد و منقضی شدن آن به معنای انصراف از شکایت نیست.