بار حقوقی این جمله که در آخر مبایعه نامه در پیش فروش آپارتمان نوشتیم چیست؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۴۶۰ #79817445

در قسمت توضیحات مبایعه نامه بند ۹ نوشتیم ( درصورت عدم وصول تعهد طرفین چه فروشنده و چه خریدار هر دو موظف به پرداخت ۲۰ درصد قرارداد درصورت عدم وصول تعهد میباشد ) حالا از تاریخ تحویل و تنظیم سند وکالتی که برج ۴ امسال بوده گذشته و آپارتمان کماکان نیمه ساخت رها شده و تکمیل نمیکنه... این جمله باعث فسخ قرارداد که نمیشه؟
یا جمله بابت وجه التزام بابت تخلف در انجام تعهدات میباشد؟
لطفا راهنمایی کنید
درضمن در ماده ۷ _ ۶ مبایعه نامه روزانه ۶۰ هزار تومن خسارت تاخیر انجام تعهداتم گذاشتیم حالا جمله ای که نوشتیم رو توضیح دهید؟ممنون راهنمایی کامل بفرمایید چون میخام دادخواست خسارت وجه التزام بدم یه وقت اون ۲۰ درصدی که نوشتیم رو به دادگاه بدم نکنه رای به فسخ بده و بگه خسارتتو بگیر و بگه این جمله معنی فسخ یا اقاله رو میرسونه....

مشاوره حقوقی قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
به صراحت از لفظ فسخ استفاده نشده و همان وجه التزام قابل تفسیر است ...

با سلام
این مواردی که ذکرشده در قرارداد از اسباب فسخ نیست.

با درود یعنی هیچ یک از موارد فوق موجب فسخ نمی‌باشد

سلام
هیچ یک از موارد فوق موجب فسخ قرارداد نیست
با توجه به اطلاق موجود در ماده ۹ شما همه تعهدات می شود و به نظر ابتدا بررسی کنید که کدام خسارت تعیین شده بیشتر است و بر اساس همان اقدام نمایید

با سلام
خیر جمله فوق باعث فسخ قرارداد نشده و حق فسخی نیز برای طرفین به وجود نخواهد آورد ولیکن بند ۹ مبایعه نامه مشخص نشده است عدم ایفاء چه نوع تعهدی در خصوص بند۷-۶ نیز معنی حق فسخ نداشته و در صورت تاخیر در انجام تعهد (باز هم مورد تعهد مشخص نیست) صرفا می توانید خسارت درج شده را مطالبه نمایید.

اولین نکته ای که قابل ذکر است آن است که خود شما قرارداد رو تنظیم کردید تفسیر قرارداد رو از دیگری مطالبه میکنید.به نظر می‌رسد بند ۹قرارداد در مورد وجود حق فسخ برای دو طرف می‌باشد یعنی در صورتی که هر طرف تقاضای فسخ کند می‌بایستی ۲۰درصد قرارداد رو به دیگری پرداخت کند.برای تقاضای فسخ هم ابتدا باید اظهارنامه داد و بعد دادخواست تنفیذ فسخ.در بند ۶_۷هم خسارت تاخیر در انجام تعهد که در صورت مطالبه از جانب شما ملازمه با تقاضای فسخ ندارد به عبارت دیگر شما دادخواست الزام به انجام تعهد قراردادی به طرفیت متعهد میدهید بعلاوه مطالبه خسارت تاخیر در انجام تعهد.

سلام
در مورد بند ۹ مشخص نشده وصول کدام تعهد را مدنظر داشته چون خریدار و فروشنده تعهدات مختلف و متعدد در قبال همدیگر دارند لذا استناد به بند ۹ ممکن است مشکل ساز شود اما در مورد ماده ۶_۷ از آنجا که خسارت تاخیر تادیه روزانه مشخص نموده مطالبه آن سهل الوصول تر است.