فروشنده ادعا داره مساحتش بیشتر از چیزی که فروخته؛ تکلیف چیست؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۱۵۲ #78951425

زمینی کشاورزی را به بصورت شراکتی خریداری کردیم و در قولنامه قبلی آن متراژ اش کمتر از متراژ است که به ما فروخته است و بر سر اضافه متراژ توافق کردیم ولی در قولنامه این توافق قید نشده و شاهدان خرید پسر و داماد صاحب قبلی هستند چون دو طرف زمین به متراژ ۱۵۰ متر راه عبور دارد قسمتی از راه را هم ادعا دارد متعلق به اوست و بدون حضور ما اقدام به نقشه برداری نموده و یو تی ام گرفته و میگه طبق نقشه برداری باید زمین رو به علت اضافه متراژ برگردوندن البته یکبار در داوری تخلف خیار از شرط کرده که رد شده ولی باز ادعای دیگی مطرح کرده ممنون میشم راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام به هرحال بایستی بتوانید اثبات نمایید که متراژ بیشتری جز متراژ ذکر شده در قولنامه را خریداری نموده اید.

اگر اضافه متراژ دارد فروشنده حق فسخ دارد و با کارشناسی ملک مشخص خواهد شد که اضافه متراژ دارد یا خیر.

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشیدبهتر است دادخواست تامین دلیل را تنطیم نمایید .

برای اضافه متراژ فقط می تواند قیمت متراژ زیادی را مطالبه نماید . ضمن اینکه کارشناس باید موضوع متراژ دقیق و مسیر راه را نظر بدهد .

درود
درصورتی که برای اثبات توافقات خود بر اضافه متراژ دلیلی دارید ارائه نمایید .

با درود..
در اینخصوص میزان متراژ مورد معامله ملاک می باشد، در صورتیکه مساحت زمین مورد معامله، کمتر از مساحت مبایعه نامه باشد خریدار خق فسخ و یا دریافت ارش دارد و در صورتیکه نساحت بیشتر از میزان معامله در آید، فروشنده خسب مورد، اختیار فسخ معامله را خواهد داشت..

سلام ماده ۱۴۹ قانون ثبت: «نسبت به ملکی که با مساحت معین مورد معامله قرار گرفته باشد و بعدا معلوم شود اضافه مساحت دارد، ذی نفع می تواند قیمت اضافی را بر اساس ارزش مندرج در اولین سند انتقال و سایر هزینه های قانونی معامله به صندوق ثبت تودیع و تقاضای اصلاح سند خود را بنماید. در صورتی که اضافه مساحت در محدوده ی سند ماکیت بوده و به مجاورین تجاوزی نشده باشد و در عین حال بین مالک و خریدار نسبت به اضافه ی مذکور قراردادی نشده باشد، اداره ی ثبت سند را اصلاح و به ذی نفع اخطار میکند تا وجه تودیعی را از صندوق ثبت دریافت کند. عدم مراجعه ی فروشنده

ماده ۳۵۵ قانون مدنی: اگر ملکی به شرط داشتن مساحت معین فروخته شده باشد و بعد معلوم شود که کمتر از آن مقدار است، مشتری حق فسخ معامله را خواهد داشت؛ و اگر معلوم شود که بیشتر است، بایع {فروشنده} می تواند آن را فسخ کند مگر اینکه در هر دو صورت، طرفین به محاسبه ی زیاده یا نقصیه تراضی نمایند.»
اکثر معاملات، حق فسخ از طرفین ساقط می شود، ناچار باید دادخواست مطالبه مبلغ با جلب نظر کارشناس داده شود.