اگر زن حق تحصیل را بگیرد، وظایف مرد در قبال شهریه و محل زندگی جیست؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۱۷ #78344488

اگر زن حین عقد شرط کرده باشد که حق تحصیل را داشته باشد، ولی در دانشگاهی که در آن پذیرفته شده یک دانشگاه غیرانتفاعی در شهر دیگری باشد:
- آیا مرد وظیفه دارد شهریه زن را پرداخت کند؟
- در مورد هزینه اقامت زن در شهر دیگر چطور؟
- مهمتر از همه، با توجه به این که زن و مرد در دو شهر جدا خواهند بود و زن نمی‌تواند وظایف همسری را انجام بدهد، آیا در صورت شکایت مرد، زن ناشزه محسوب نمیشود؟

مشاوره حقوقی خانواده
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

زن باید در منزلی که مرد تهیه می نماید سکنی نماید
درمورد هزینه و اجازه تحصیل مطابق توافق عمل خواهد شد

زن ملزم به تمکین است باید این را رعایت کند و درمنزل شوهر زندگی کند روگرنه ناشزه میشود
شهریه هم توافق طرفین است

پرداحت شهریه و حق مسکن امری متفاوت ز حق تحصیل است و اگر زن ناشزه باشد نفقه تعلق نمی گیرد.

زوجه مکلف است در منزلی که زوج تهیه کرده است سکونت کند و زوج مکلف به تهیه منزل در شهر دیگر نخواهد بود، در صورتی که زوجه حاضر به زندگی در منزل زوج نباشد و ایشان دادخواست الزام به تمکین دهد، ناشزه محسوب خواهد شد.

درود بر شما، تمکین زوجه ارتباطی به داشتن حق تحصیل نخواهد داشت، چنانچه زوج دادخواست تمکین بدهند و زوجه پس از حکم تمکین، اقدام به تمکین نکنند، ناشزه محسوب و مستحق نفقه نخواهند بود.

درود
حق تحصیل ارتباطی به حق مسکن ندارد و زوجه باید در مسکنی سکونت کند که زوج تعیین کند و در صورت عدم تمکین خاص زوج می تواند دادخواست الزام به تمکین بدهد.

با سلام به موقعیت کار زوج دارد در صورتی که نتواند به شهر محل تحصیل شما بیاید میتواند ازدواج دومی را از دادگاه بخواهد