برای رفع مزاحمت همسایه چه اقدام قانونی بکنم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۱۴ #78276113

با سلام. همسایه ما چرخ صنعتی دارن که در خانه استفاده میکنن و صدای خیلی زیادی دارد. چند بار اعلام کردیم که صدایش ما را اذیت میکنید ولی اصلا توجه نمیکنن. چیکار میتونیم کنیم؟ سپاس

مشاوره حقوقی مزاحمت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
در صورت ایجاد صدای مزاحم، در همان لحظه با ۱۱۰ تماس و صورتجلسه نمایید و سپس بر علیه همسایه مزاحم اقامه دعوی نمایید

طبق قاعده ی فقهی لاضرر، و به استناد اصل ۴۰ قانون اساسی، هیچ کس نمی تواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به دیگری قرار دهد اگر روش های مسالمت امیز و دخالت های مدیر ساختمان و همسایه های دیگر جوابگو نبود و صحبت کردن نتیجه بخش نبود و همسایه مذکور از رفع مزاحمت امتناع نمود قبل از طرح شکایت بهتر آن است که به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و از جانب همسایه های معترض برای همسایه ای که ایجاد مزاحمت می کند اظهارنامه ای فرستاد شود . در این اظهارنامه لازم است به مواد قانونی ( ماده ۱۳۲ قانون مدنی ، اصول ۴۰ و ۴۴ قانون اساسی و ماده ۵۹ قانون آپارتمان نشینی ) که در بالا به آن ها اشاره شد ، استناد شود . بعد از آن خطاب به همسایه پر سر و صدای خود اینطور بنویسید : شما برای همسایه ها ایجاد مزاحمت می کنید و از شما خواهشمندیم که به ایجاد سر و صدا ، مزاحمت و نقض قانون خاتمه دهید وگرنه در مرجع صالح اقدام قانونی صورت خواهیم داد .به طور کلی انجام هر فعلی که آرامش همسایه‌ها را مختل کند، قابل‌ پیگیری و اعتراض است. اگر هیچ‌کدام از روش‌های دوستانه جواب نداد، شما حق شکایت از همسایه مذکور را دارید. اگر همسایه مزاحم، مالک است، خودتان برای شکایت اقدام کنید، اما اگر مستاجر است، بهتر است مالک او این کار را انجام دهد.

حالا برای شکایت دو راه دارید:

۱---تماس با پلیس ۱۱۰
در صورتی که همسایه ی شما میهمانی های مکرر با صداهای نابهنجار برگزار می کند و تا پاسی از شب شما مجبور به تحمل سر و صداهای حاصل از آن هستید . یا آنکه شما مجبور به تحمل صدای بلند دعواهای شدید پی در پی آن ها هستید که مدت طولانی ادامه پیدا می کنند اگر با تذکر و یا ارسال اظهار نامه نیز نتوانستید ایشان را قانع کنید که از ایجاد این سروصداها و نقض قانون دست بردارند . در این صورت می توانید در زمانی که دعوا اتفاق افتاده و یا مهمانی در حال برگزاری است وبه گفته ی شما صدای چرخ های صنعتی آرامش شما ا سلب کرده و در حال کار باشند و ... با پلیس تماس گرفته و از آن ها بخواهید به مسئله ورود نمایند .

۲---مراجعه به مراجع قضایی
اگر راهکار های قبلی را پیش گرفتید اما اثر بخش نبود در اولین قدم می توانید دست نوشته ای تهیه کرده آن را به امضای تمامی همسایگان برسانید . بهتر است لیستی از نوع مزاحمت ها و تاریخ وقوع آن ها نیز تهیه کرده و در صورت امکان مدارک تصویری و یا صوتی تهیه نمایید .
در قدم بعدی به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا شورای حل اختلاف محل خود مراجعه کنید و دادخواست یا شکوائیه ای را با مشخصات فردی ، درج و تشریح موضوع دعوا و ذکر دلایل آن پر کنید از مواد و استدلالات مطرح شده در این پاسخ نیز می توانید استفاده کنید شورای حل اختلاف ، بعد از ارسال ابلاغیه از طریق سامانه ی ثنا ، در زمان مقرر دو طرف را فراخوانده و به دعوا رسیدگی می کند .
بنابراین جمله ی معروف چهار دیواری اختیاری شامل مواردی که به آن ها پرداختیم و از نظر قانون و عرف منع شده بودند ، نمی شود . اگر بعد از خواندن مطالب فوق به این نتیجه رسیدید که همسایگان شما با ایجاد سر و صداهای نامتعارف ، موجبات رنجش و سلب آسایش شما را به عمل می آورند ، از راهکارهایی که ذکر شد برای حل مشکل خود استفاده کنید و آرامش را به آپارتمان و منزل خود بازگردانید .- با تشکر و احترام صلاح الدین عالمی

سلام. می توانید با فرستادن اظهارنامه برای ایشان مبنی بر رفع مزاحمت، از ایشان تقاضای رفع این مزاحمت فرمایید۲_از طریق شورای حل اختلاف تامین دلیل کنیدو کارشناس این مزاحمت را صورتجلسه کند. ۳_اگر آلودگی صوتی زیاد باشد از طریق بهداشت هم می توانیدپیگیری کنید. باتشکر

با سلام
میتوانید به اتهام مزاحمت از ایشان شکایت کنید .و در خواست تحقیقات محلی و یا تامین دلیل کنید

به جرم مزاحمت علیه ایشان می توانید شکایت کنید.

سلام بهتر است ابتدا به ۱۱۰تماس بگیرد جهت صورت جلسه وبعد می توانید شکایت کنید