در موعد چک ایشون چک پرداخت نکردند و الان شخص ثالث از بنده شکایت کرده اند آیا با ارائه رسید به دادگاه تبرئه می شوم؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۲۲۱ #78028924

با سلام و احترام
بنده یک چک به دوستم دادم و ازشون رسید گرفتم اما در موعد چک ایشون چک پرداخت نکردندو الان شخص ثالث از بنده شکایت کرده اند آیا با ارائه رسید به دادگاه تبرئه می شوم؟

مشاوره حقوقی چک
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام وقت بخیر
شما مسول پرداخت چک هستید
و برای مشکلات ی که با طرف مقابل که دوستتون شکایت جداگانه مطرح و پیگیری

"با سلام"
مسئولیت پرداخت با شماست
میتوانید علیه دوستتان نیز شکایت نمایید

با توجه به وصف تجرید اسناد تجاری شما محکوم به پرداخت خواهید شدید البته با توجه به اینکه نامبرده موظف به تامین وجه بوده باید به دادرسی جلب شود

صادر کننده چک در مقابل دارنده چک مسئول پرداخت است . درصورت پرداخت هر مبلغی بابت چک می توانید با استناد به رسید از دوست تان مطالبه کنید .

شما باتوجه به اینکه صادر کننده چک هیتید مسولیت دارید بعدا پرداخت به دوستتان مراجعه کنید

با توجه به وصف تجریدی چک، دارنده فعلی چک که دارنده با حسن نیت تلقی می گردد (مگر این که خلاف آن اثبات شود) محق به مطالبه وجه چک از شما بوده و نمی توانید به روابط فی مابین خود و دوستتان که چک را به امانت در اختیار داشته، در برابر دارنده فعلی استناد نمایید.
در هر صورت چنانچه امین بر خلاف قراری که بین شما بوده چک را بر ضرر شما تصاحب، تلف، مفقود یا ... نموده باشد، می توانید علیه وی شکایت کیفری خیانت در امانت طرح نمایید.

با احترام .خیر تبرئه نخواهید شد