چک بابت عدم تطابق امضا برگشت خورده، شخص از من شکایت سرقت چک را نموده، چه پیش خواهد آمد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۵۲۳ #76270118

سلام.مالی فروخته و از طرفم چک دریافت کردم. طرف حسابم بابت بدهکاری اش چک تکمیل شده شامل مبلغ تاریخ و امضا که در وجه حامل بود و پشت نویسی بابت تاریخ شده بود از برادرش را بمن داد. چک به علت عدم تطابق امضا و کسر موجودی برگشت خورد و شکایت کردم و حکم دادگاه حقوقی ضبط اموال و بسته شدن حساب های صادر کننده صادر شد ( شکایت ۱ ). بعد از آن در فرجه ۱۰ روزه اعتراض به این رای صادر کننده شکایت کیفری سرقت و سوءاستفاده از چک سفید امضا داده.(شکایت ۲). در متن شکایت هم اعلام کرده چک امضا داشته و فاقد تاریخ و مبلغ بوده است.در بازپرسی وکیل شاکی (صادر کننده) برخلاف شکایت چک سفید امضا، اعلام سرقت چک سفید بدون امضا، تاریخ و مبلغ کرده است. برادر شاکی که طرف معامله من بوده است در جلسه بازپرسی اظهار نظر کرده که هیچ مالی خریداری نکرده و ادعا کرده متهم ( بنده ) چک را از دسته چک برادر ایشان کنده و پر کرده ام که خلاف متن شکایت و اظهارات وکیل و شاکی است. خود شاکی هم در جلسه بازپرسی گفته مالی از متهم ( بنده ) نخریده و در جایی دیگر از اظهارات در جلسه بازپرسی گفته بابت مال به او ( متهم=بنده ) سفته دادم. خلاصه اینکه:
اولا کل اظهارات و شکایات با هم تناقض دارند.
دوما بازپرس اظهارت برادر شاکی و شاکی را با دست خط خود آنها ثبت کرده که دست خط چک به برادر شاکی نزدیک است.
حالا با اینهمه تناقض بازپرس درخواست قرار کارشناس خط داده.
سوال؟
اینکه من برنده میشم یا آنها تکلیف من و مال باخته ام چی میشه؟
با اینهمه تناقض چی میشه؟

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
چنانچه صادرکننده مدعی ست چک سرقتی بوده باید قبلا مراتب را به بانک و دادسرا اطلاع می داده است در چنین شرایطی ادعای سرقتی بودن قابل قبول نیست ضمن اینکه شما اگر ثابت کنید مال را فروخته اید با فاکتور رسید یا شاهد مشکل تان تا حدود زیادی تقریبا حل می شود

صادرکننده چک باید سرقتی بودن چک راثابت کند

همه چیز بستگی به نظر کارشناس دارد چنانچه دستخط مندرج در چک در زمان استکتاب با دستخط شاکی و یا برادرش تطبیق داشته باشد شما تبرئه خواهید شد.