آیا با گذشت بیش از ۵ سال از سررسید چک میتوان از ضامن شکایت کرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۹۶ #75151267

با سلام اگر شخصی به عنوان ضامن پشت چک را امضاء‌ کند آیا با گذشت بیش از ۵ سال از سررسید چک میتوان از ضامن شکایت کرد یا طبق ماده ۳۱۸ قانون تجارت مشمول مرور زمان شده و تنها از شخص صادر کننده چک میتوان شکایت کرد؟؟

مشاوره حقوقی چک
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام .بله نسبت به ضامن می توان اقدام کرد

با درود بله نسبت به ضامن می‌توان طرح دعوا کرد

نمیتوان صریحا در این موضوع اظهارنظری نمود چرا که متاسفانه نظام حقوقی کشور دارای وحدت رویه در مورد مرور زمان در نظام مالی حقوقی نمی باشد ؛
علیرغم آنکه شورای نگهبان قانون اساسی در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۶۱ مقررات مورد اشاره مشابه در آئین دادرسی مدنی پیرامون مرور زمان در امور مالی را «مخالف موازین شرع» تشخیص داده ولی با وجود این نظر ، مقررات مربوط به مرور زمان در قانون تجارت همچنان به‌صورت سابق باقی است و اکثر دادگاه‌ها با این استدلال که شورای نگهبان اختصاصا نظری جز در مورد مقررات قانون آیین دادرسی مدنی نداده ، مقررات قانون تجارت را کماکان معتبر تلقی می‌کنند . البته تعدادی اندک از دادگاهها نیز معتقد به نسخ این ماده هستند .

سلام بله می توانید علیع ضامن نیز طرح دعوی کنید و مشمول مرور زمان نخواهد شد

با سلام و احترام
آن ماده نسخ شده است
به ضامن هم می‌توان رجوع کرد