آیا اگر خانه‌ام را به نام پدرم بزنم و پدرم دوباره به نام من بزند وکالت فروش خانه که چند سال پیش به برادرم دادم باطل می‌شود؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۱۷۱ #74713354

با سلام
چند سال پیش وکالت بلاعزل خانه‌ام را به برادرم دادم که طبق آن برادرم حق دارد به اداره‌ی دارایی و شهرداری و برق و... مراجعه کند و همچنین حق دارد خانه را بفروشد یا به نام خود کند. البته در این وکالتنامه اشاره‌ای به "سلب حق انجام مورد وکالت از موکل" نشده بنابراین ظاهرا من خودم هم حق فروش خانه را دارم. حالا اگر من خانه را به نام پدرم بزنم و او هم سند را به نام من انتقال دهد آیا وکالت باطل می‌شود یا باز هم وکیل (برادرم) حق فروش خانه‌ای که مجددا به اسم من شده را خواهد داشت؟

مشاوره حقوقی اسناد وکالت
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام متن وکالت نیاز به بررسی دارد

وکالت فروش تنظیمی در دفاتر اسناد رسمی مبنی بر نیابت در مالکیت است نه خود مالکیت
از طرفی چون شما وکالت فروش بلاعزل داده اید اگر ملک را قبل از استعفای وکیل در وکالت مذبور به شخص دیگری منتقل بکنید فروش مال غیر بحساب می آید
چون از نظر حقوقی وقتی وکالت بلاعزل داده میشود یعنی کل ثمن معامله دریافت شده است.

بله با توضیحات شما در صورت انتقال مکضوع وکالت منتفی است.

با سلام و ادب
با انجام معامله برای ملک خودتان وکالت نامه ایشون باطل می شود.البته اگر به برادرتان فروخته باشید.می توانند علیه شما با عنوان فروش مال غیر شکایت کنند.

بله با انتقال موضوع وکالت منتفی خواهد بود

با سلام
علیرغم اختلافی بودن موضوع و با وحدت ملاک از نظریه مشورتی قوه قضائیه ، نظر به اینکه همچنان موضوع وکالت عینا در تصرف شما قرار خواهد گرفت لذا وکالت وکیل پا برجاست .

درود بر شما، با این تفاسیر بله، چنانچه اقدام به فروش موضوع وکالت کنید، وکالت منتفی خواهد شد.