آیا ادامه تحصیل زوجه نیاز به اجازه زوج دارد؟

پرسیده شده
۲۰ پاسخ ۲۱,۱۴۸ #74287

به نظر می رسد قانون در مواردی یا شرع اسلام مطابقت ندارد.
مثلا این که در شرع خروج زوجه بدون اجازه زوج از منزل منع شده است هرچند که در قانون گفته شده است زن باید از شوهر خود تمیکن نماید.
حال باتوجه به مطالب مشابه که در سایت شما خواندم به این نتیجه رسیدم که اگر زوجه یصد ادامه تحصیل داشته باشد مثلا قصد گرفتن مدرک ارشد را داشته باشد زوج نمی تواند ممانعت کند.
آیا این تناقض بین قانون و شرع نیست؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۲۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ادامه تحصیل نیازمند اجازه زوج نمی باشد

در صورتی مه طبق شروط ۱۲ گانه در عقدازدواج مرد حق تحصیل زن را به رسمیت بشناسد حق منع از تحصیل زن را نخواهد داشت.

زوجه ملزم به تمکین است. ولی در نهایت بستگی به تصمیم قاضی و شرایط پرونده و دلایل زوجه دارد

تحصیل زوجه نیاز به اجازه زوج نیست لیکن اگر به این واسطه حق زوج ضایع شود دادگاه می تواند زوجه را منع کند.

با سلام
خیر ، اسلام با قانون منافاتی ندارد
اسلام میگوید زوجه بایستی از زوج تمکین نماید ولی نگفته زوجه حق تحصیل ندارد
زمانیکه زوج از تمکن مالی بهره مند باشد و هیچ منع قانونی و شرعی برای ادامه تحصیل زوجه نداشته باشد زوجه میتواند اقدام به کسب دانش نماید .

باید توجه داشت که تحصیل زوجه نیاز به اجازه زوج نیست لیکن اگر به این واسطه حق زوج ضایع شود دادگاه می تواند زوجه را منع کند.

با سلام و احترام
مرد میتواند زوجه را ملزم به تمکین کند