نفقه کیفری و حقوقی چگونه دریافت میشود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۱۲ #74020740

سلام
من همسرم منزل را ترک کرده. برای نفقه حقوقی خود اقدام کردم البته کیفری هم درخواست کردم. الان نفقه کیفری از ۲۱/۸/۹۸ تا ۱۳/۳/۹۹ تعلق گرفته است و نفقه حقوقی را از ۱/۱/۹۸ درخواست کردم. و تا ۳۰/۶/۹۹ محرز بوده است در سال ۹۷ هم ازدواج کردیم میخواستم بدانم کدام نفقه را بهم خواهند داد حقوقی؟ کیفری یا هر دو؟

مشاوره حقوقی نفقه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود جهت مطالبه مبالغ باید دادخواست داد

باسلام یک نفقه به شما تعلق خواهد گرفت و شکواییه کیفری برای نفقه حال شما می باشدو عدم پرداخت نفقه مجازات حبس در پی دارداما دادخواست حقوقی نفقه میتواند مطالبه نفقه گذشته هم باشد.

با سلام .مطابق ماده ۶۴۲ قانون مجازات اسلامی هر کس با د‌‌اشتن استطاعت مالی ، نفقه زن خود‌‌ را د‌‌ر صورت تمکین ند‌‌هد‌‌ .... د‌‌اد‌‌گاه او را از سه ماه و یک ‌روز تا پنج ماه حبس محکوم می‌کند بنابر این شکایت کیفری وصف مجرمانه دارد و متشکی عنه مجازات کیفری خواهند شد اما در خصوص مطالبه نفقه بایستی دادخواست حقوقی مطالبه نفقه با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری مطرح شود تا نفقه متناسب با درآمد زوج و وضعیت زندگی زوجه مشخص گردد و پس از صدور حکم از سوی زوج باید پرداخت گردد.

سلام
در شکایت ترک انفاق کیفری نفقه به شما داده نمی شود و همان مطالبه حقوقی محاسبه می شود.

برای نفقه باید دادخواست بدهید و در خصوص موضوع کیفری در صورت عدم اقدام از سوی همسر برای پرداخت ان در مدت ۶ ماه می توانید درخواست طلاق بدهید

سلام حکم محکومیت کیفری نفقه وصف مجرمانه دارد و مستوجب حبس برای زوج است اما در هر حال جهت دریافت نفقه باید دادخواست حقوقی دهید و رای دادگاه کیفری برای حقوقی لازم الاتباع می باشد.