گرفتن ارث از قیم چگونه است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۸۱ #73806827

با سلام
بنده پدرم در سال ۸۲ فوت کردند که در آن زمان پدر و مادر من از هم جدا شده بودند و حضانت ما با پدرم بود. بنده یک خواهر نیز دارم. پس از فوت پدر، مادر قمومیت ما را گرفت و درخواست ارث کرد. پدر بزرگ من یک منزل داشت که پس از فوت آن را فروختند و مادرم به کمک وکیل توانست ارث ما را بگیرد. با آن پول یک خانه خرید که بعد ها توسط وکیل و مادرم خانه را فروخته و دو خانه در حومه ی شهر خریدند. اکنون من ۳۰ سال سن دارم و مادرم و خواهرم هر کدام در یکی از این خانه ها سکونت دارند و هیچ سهمی بمن نمیدهند و مادرم میخواهد واحد را به نام دامادش کند. زمانیکه مادرم سهم ارث ما را گرفت من سنی نداشتم و از ۱۷ سالگی خرج خانه و مادر و خواهرم با من بوده است، در این سال ها بیش از ۴۰ میلیون از من قرض گرفتند و هرگز پس ندادند، اکنون ازدواج کرده ام و به این پول نیاز دارم. تقریبا هیچ گونه خرجی برای من نکردند. اکنون میخواهم از آن ها شکایت کنم و سهم ارث خود را بگیرم. اطلاعی از پرونده ی قبلی و دادگاه و... ندارl. من از شما عاجزانه درخواست میکنم که بنده را راهنمایی بفرمایید، من با چند وکیل قبلا مشورت کردم که همگی گفتند باید پرونده ی انحصار وراثت را داشته باشی و بعد دادخواست تنظیم کنی، بنده در حال حاضر در این شرایط اقتصادی بسیار تحت فشار هستم، خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید که چگونه شکایت خود را مطرح کنم.

مشاوره حقوقی ارث
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نخیر ایشان نمی توانند اقدام به تصرف به نفع خود در سهم الارث شما نمایند

سلام
شما در سوالتان نوشته اید که پدر پدرتان زنده بودند و مادرتان قیم شما بوده اند که این از نظر قانونی امکان پذیر نیست زیرا وقتی پدر پدر زنده باشد ولایت شما را به عهده دارد و همه امور مالی شما زیر نظر ایشان انجام می گردد و دیگر برای شما قیم تعیین نمی‌شود
به هر حال پدر بزرگ یا قیم باید برای شما حتما سهم الارث را نگه داشته باشند
اما اگر پدر پدر نداشته اید یا بعدا ایشان نیز فوت کرده باشندبرای شما قیم تعیین می کنند و قیم باید کلیه امور شما را زیر نظر دایره سرپرستی دادسرای عمومی انجام دهند
شما بهتر بهتر از شما ابتدا به دادسرای عمومی قسمت سرپرستی مراجعه و ببینید آنجا پرونده‌ای برای قیمومت شما وجود دارد یا خیر اگر هست از آن طریق می‌توانید بفهمید برای اموال شما چه تصمیمی گرفته اند
و به هر حال ایشان نمی توانستند سهم الارث شما را به نام دیگری بفروشند یا انتقال دهند شما باید ابتدا این موارد را بررسی کنید و ببینید چه تصمیماتی برای سهم الارث شما گرفته اند تا بتوان اقدام لازم را انجام داد

شما باید علیه مادرتان دادخواست بدهید و مطالبه سهم الارث خودتان را بدهید