نحوه خلع ید ملک چگونه می باشد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۹۴۱ #73677709

من میخوام ملکی رو خلع ید کنم از کسی که ملک رو فروخته شکایت کردم ولی از متصرف شکایت نکردم ایا درست شکایت کردم یا از متصرف شکایت نکردم چی میشه

مشاوره حقوقی خلع ید و تخلیه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام هردو باید طرف قرارگیرند.

با درود هر دو باید طرف قرار گیرند

سلام
باید متصرف را نیز طرف دعوا قرار میدادید و لذا بهتر است قبل از جلسه اول رسیدگی علیه ایشان نیز طرح دعوا اضافی با موضوع خلع ید نمایید

سلام
کسی که در حال حاضر ملک شما را تصرف نموده است بایستی خلع ید شود نه شخصی که به او فروخته است
لذا باید خلع ید خود را به طرفیت متصرف ارائه نمایید

سلام
شکایت شما رد خواهد شد چرا که دعوای خلع ید باید به طرفیت متصرف اقامه شود.

قانون اجرای احکام مدنی مصوب ۱۳۵۶ فرضی مطرح شده: « اگر عین محکوم به در تصرف کسی غیر از محکوم علیه باشد این امر مانع اقدامات اجرایی نیست مگر اینکه متصرف مدعی حقی از عین یا منافع آن بوده و دلایلی هم ارائه کند. در این صورت، دادورز (مامور اجرا) یک هفته به او مهلت می دهد تا به دادگاه صلاحیت دار مراجعه کند و در صورتی که ظرف ۱۵ روز از تاریخ به علت مذکور قراری دائر به تاخیر اجرای حکم به قسمت اجرا ارائه نگردد، عملیات اجرایی ادامه خواهد یافت.»
اگر حکم خلع ید صادر شود و خوانده، خود، متصرف ملک غصبی باشد، خلع ید از او به عمل می آید اما اگر شخص دیگری متصرف ملک مغصوب باشد، تنها در صورتی اجرای حکم به تاخیر می افتد که شخص مذکور:
۱- دلایلی ارائه کند که نشان دهد او، مستقلا، دارای حقوق عینی یا دارای منافع معینی نسبت به آن ملک می باشد
۲- در مهلتی که به او داده می شود، ظرف یک هفته جهت اعتراض به دادگاه صادر کننده حکم رجوع کند و گواهی تقدیم اعتراض خود را از آن دادگاه اخذ و به دادورز ارائه کند. در غیر این صورت، عملیات اجرایی ادامه خواهد یافت و از متصرف مذکور، خلع ید به عمل خواهد آمد. بدیهی است اگر دادگاه دلایل او را برای صدور قرار تاخیر اجرای حکم کافی نداند هم حکم اجرا خواهد شد.

هرگاه نسبت به خلع ید حکم قطعی لازم الاجرا صادر شود، خلع ید نسبت به ملک داده می‌شود و برای اجرا به محل مراجعه میکنید و اگر متصرفی غیر داشته باشد به آن مهلت می‌دهد اگه ادله ای دارد ظرف مدت معین در قانون اجرای احکام اعلام کند و وارد دعوا شود اگر ظرف این مدت این اتفاق نیفتد روند اجرا ادامه پیدا می‌کند و ملک به تصرف شما که مالک با سند رسمی هستید می‌رسد.