آیا قاضی میتواند با استماع اظهارات شاهد آنرا دلیل محکومیت متهم در رای عنوان کند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۰۸ #73596919

ضمن عرض سلام و احترام
شخص به به اتهام جعل سند رسمی در دادسرا تحت تعقیب است
با توجه به موضوعیت داشتن شهادت در امر کیفری، چنانچه اظهارات شخص الف بعنوان گواه علیه شخص ب در دادسرا ( نزد بازپرس ) اخذ شده باشد. و چند روز بعد همان شخص الف شکایتی به اتهام جعل سند رسمی علیه شخص ب مطرح کند. با توجه به اینکه استماع اظهارات شاهد توسط قاضی صادر کننده رای الزامیست، و شاهد به علت اینکه در پرونده کیفری دیگری شکایتی علیه متهم ب مطرح کرده است؛ و در نتیجه شاهد در زمان ادای شهادت در دادگاه واجد شرایط شاهد شرعی نمی باشد.
در اینصورت؛
۲-ایا میتوان به استناد اظهارات شاهد در بازپرسی ( در زمانیکه واجد شرایط شاهد بود ) حکم محکومیت متهم را صادر نمود؟
۳-در چنین شرایطی طبق اصول و قواعد کیفری حکم متهم چه خواهد بود؟
با احترام و سپاس

مشاوره حقوقی جعل
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام. بازپرس با توجه به شهادت رای صادر کرده. اما اگر شاهد شرایط شهادت نداشته باشد. می توان اعتراض کرد با دلایل کافی. مثلا ذی نفع بودن شاهد... ۲.مجازات جعل اگر افراد عادی باشند شش ماه تا سه سال حبس دارد..

باتوجه به جرم جعل نیاز به دو شاهد مرد است و صرفا در جنایات منجر به دیه یک شاهد مرد و دو شاهد زن پذیرفته می شود.