آیا می توانم خسارت بگیرم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۱۳ #73181569

سلام.خانه ای خریدم که سند مشاع دارد که با چند همسایه شش دانگ تشکیل می شود.سهم بنده در سند یک و نیم دانگ که ۲۰۰متر می باشد قید شده و در قولنامه ای که تنظیم شده هم ۲۰۰متر قید شده ولی حالا که خانه را متر کردیم ۱۸۰ متر می باشد .ولی صاحب ملک ب ما نگفت که ۱۸۰ متر است و غش در معامله نمود.چه راه کاری برای حل مشکل می باشد.از طرفی من خانه را پسندیده ام فقط می خواهم ما به تفاوت آن را پس بگیرم آیا می توانم؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما میتوانید دادخواست مطالبه مابه التفاوت را مطرح نمائید
موفق باشید

باسلام
در این مورد شما دو راه در پیش رو خواهید داشت
یا اقدام به فسخ نمایید یا مابه التفاوت آن را مطالبه نمایید

سلام ..

اگر به متراژ ۲۰۰ متر فروخته باشد ، شما در فسخ معامله یا دریافت ما به التفاوت متراژ به قیمت روز مختار هستید .

با سلام
مطابق ماده ۳۵۵ قانون مدنی: اگر ملکی به شرط داشتن مساحت معین فروخته شده باشد و بعد معلوم شود که کمتر از آن مقدار است، مشتری حق فسخ معامله را خواهد داشت؛ و اگر معلوم شود که بیشتر است، بایع می تواند آن را فسخ کند مگر اینکه در هر دو صورت، طرفین به محاسبه ی زیاده یا نقصیه تراضی نمایند.»
اما این ماده در مورد حالتی است که شرط مقدار یا متراژ به عنوان وصف ملک در مقابل قیمت مورد تراضی قرار گرفته باشد، در این حالت، قیمت هر متر مشخص نشده است؛ در چنین حالتی اگر بعدا مشخص شود ملک کسر مساحت دارد، خریدار می تواند معامله را فسخ کند مگر اینکه خریدار و فروشنده بر سر اضافه یا کسری مساحت توافق کنند. البته با توجه به اینکه در اکثر معاملات، حق فسخ از طرفین ساقط می شود، ناچار باید دادخواست مطالبه مبلغ با جلب نظر کارشناس داده شود.