آیا میتونم بدون منتظر موندن برای حکم دادگاه برای تکلیف دیوار،دیوار رو تخریب کنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۲۷ #72568863

با سلام،
بنده مالک منزلی هستم که یک دیوار آن با همسایه مشترک میباشد طبق آنچه که در سند آمده است:
دیواریست بشارع غربا بطول ۲۴ متر و۶۰ سانتی متر اول دیوار اشتراکی دوم در همان امتداد دیوار به دیوار قطعه دوم تفکیکی فعلی.
طبق سند و مشاهده کارشناس از منزل بنده این دیوار اشتراکی است، چند سال پیش همسایه مذکور روی این دیوار مشترک ساختمان خود را بنا کرد و از ما اجازه گرفت ما هم اجازه دادیم در محدوده ملکی خودش ساخت وساز بکنه و طبق نظر کارشناس اخیرا که بازدید شد از ملک گفتند ۱۵ سانتی متر همسایه وارد ملک ما شده است و سر تیر هایش روی دیوار محدوده ملکی من قرار دارد..حالا بنده طبق پروانه ای که از شهرداری گرفتم منزل خود را جهت نوسازی تخریب کردم ولی دیوار اشتراکی سمت خود را تخریب نکردم به دلیل اینکه همسایه ستون های ساختمان جدیدش که بدون پروانه شهرداری هم بنا کرده در محدوده دیوار متعلق به ماست از انجاییکه امکان تامین عرض ۵ متر ملک بنده میسر نمیباشد!
و با اوردن مامور انتظامی و تهدید ما که میگوید دیوار مال من است و اجازه تخریب ان را ندارید،مانع کار ماست!و از آنجاییکه از مهلت پروانه ساخت و ساز هم کم مانده است بنده با وجود گرفتن تامین دلیل و شکایت در دادسرا هنوز به پروندم رسیدگی نشده و حالا سوال من اینجاست آیا میتونم بدون منتظر موندن برای حکم دادگاه برای تکلیف دیوار،دیوار رو تخریب کنم؟و آیا راهی هست که مشکل بنده با همسایه سریعتر به تنیجه برسد؟
البته با سوال از دادگاه و شهرداری به ما گفته اند میتونم ستون های خونه جدیدمان را روی دیوار اشتراکی قرار دهیم البته در محدوده خودمان که به عرض ۵ متری گفته شده در سند برسیم!
آیا همسایه حق جلوگیری از ساخت و ساز ما را دارد؟یا راهی هست کل دیوار تخریب و نهایتا دیوار جدید کشیده شود!؟
با تشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پاسخ جناب عباسی عزیز صجیج و به شیوایی بیان شده است .

تصرف در ۱۵ سانتی متر محدوده اختصاصی شما تصرف غیر قانونی است و با توجه به ماهیت پرونده چنانچه بابت این کار هزینه های اضافی از جمله تمدید پروانه به شما تحمیل شود از باب تسبیب قابل مطالبه است. ضمنا با توجه به اشتراکی بودن دیوار شما همانند همسایه حق استفاده از آن را خواهید داشت. ولی تخریبی که منجر به خسارات فاحش به طرف مقابل گردد با توجه به اجازه قبلی شما منتفی خواهد بود.