چگونه اثبات کنم که چکها امانی هستند؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۵,۳۷۶ #72340651

سلام
من سال ۹۳ دو فقره چک به شخصی دادم که امانت بود مبلغ چک‌ها خرد خرد واریز کردم به حسابشون بعد از مدتها مشاجره سر موضوعی ایشون رفته چک‌ها رو بعد از چند سال برگشت زده و حساب منو مسدود کرده.
من چکار از دستم بر میاد برای اثبات امانت بودن چک‌ها؟
و پول هم واریز کردم بحسابش.

مشاوره حقوقی چک
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اولا ارسال اظهار نامه مبنی
بر اینکه وی از شما طلب ندارد و درخواست استرداد للشه چک ها بمدت بیست و چهارساعت از وی بکنید
ثانیا اثبات امانی بودن چک ممکن نیست زیرا معادل وجه چک شما بدهکارش بودین لکن بدهی خود را تسویه کرده اید که اثباتش ارائه پرینت حساب شما و مشخص کردن تاریخ واریز وجوه هست
ثالثا درخواست ارجاع به کارشناس حسابرسی بدین قطعا محکوم نمیشین اگر مدارک ابرازی به کارشناس توسط شما دلالت بر پرداخت بدهی معادل مبلغ چک به وی بکند

سلام
دادخواست استرداد لاشه چک بدین

بایستی برای ایشان اظهارنامه ارسال نمایید .

سلام
اثبات امانی بودن چک ها بسیار مشکل است چرا که چک سند تجاری است و دارنده آن مالک آن شناخته می شود

سلام
اصلا دادن چک و پرداخت وجه آن نشان دهنده بدهکاری ست نه امانت

با سلام بابت چک راهی جز پرداخت وجه آن وجود ندارد. همین که خود عنوان مینمایید بابت چک مدیون بوده و وجوه یاد شده را به مرور به ایشان پرداخت کرده اید نشان میدهد که طلب واقعی وجود داشته و چک ها امانی نبوده. لذا بهتر است دادخواست متقابل استرداد وجوه پرداختی را در دادگاه مطرح نمایید چرا که برای یک دین دو حق مطالبه نمیتوان متصور بود.

سلام
اگر مبلغ واریزی کمتر از میزان مندرج در چک ها بوده باشد و همچنین تاریخی برای باپرداخت کل مبلغ چک تعیین ننموده باشید اقدام ایشان قانونی است مگر انکه اثبات شود چک ها از بابت امری به غیر از بدهی در اختیار ایشان بوده است