در چه شرایطی ترک منزل موجب نشوز نیست؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۵۴ #69615053

شوهرم من رو حبس نکرده ولی به ندرت و تحت شرایط خاص اجازه خروج از خونه رو میده. داخل خونه هم تفنگ شکاری و باتوم و شوکر داره و من رو با اونا تهدید می‌کنه. من حتی بر اثر کتک و فشار روانی سقط جنین هم داشتم ولی قبلا بوده و نتونستم شکایت کنم. مدارک بارداریم موجوده ولی پزشکی قانونی نرفتم. اگر من از خونه فرار کنم و تضاضای طلاق بدم، نظر به اینکه امنیت جانی ندارم، ناشزه محسوب میشم ؟ حق طلاق و مهریه سنگین هم ندارم قصد گرفتن وکیل هم دارم ولی ابتدای امر باید چه کنم ؟ لطفا راهنماییم کنید

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به علت وجود خوف ضرر جانی ناشزه محسوب نمی‌شوید. البته نیاز به اثبات دارد و صرف ادعا کفایت نمی کند.

طبق ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی اگر بودن زن با شوهر در یک خانه موجب خوف ضرر بدنی یا مالی یا شرافتی برای زن باشد،زن میتواند مسکن جدا اختیار کند. در این فرض حتی در صورت وجود شک و ظن رسیدن ضرر محکمه حکم به بازگشت زن به منزل شوهر را نخواهد داد و مادامی که زن از بازگشت به منزل شوهر معذور باشد نفقه برعهده شوهر خواهد بود.