آیا صرفا با شکایت نفقه معوقه، به نفقه ی حال و آینده هم رسیدگی میشود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲,۵۹۵ #68817735

سلام
من برای نفقه معوقه اقدام کردم با جلب کارشناس.
آیا در روز رسیدگی نفقه حال و آینده هم تعیین میشود؟
چون در دادخواست برای نفقه معوقه است و اسمی از حال و آینده نیامده.
و اگر نمیشود میتوانم تا قبل رسیدگی دادخواست را اصلاح کنم؟

مشاوره حقوقی نفقه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در جلسه اول رسیدگی می توانید خواسته خود را افزایش دهید.

هرآنچه دردادخواست ، قسمت خواسته بابت نفقه عنوان کردید ، موردحکم قرارمی گیرد .به عبارتی شورای حل اختلاف طبق خواسته مندرج دردادخواست، رسیدگی و رای صادر می کند .

بسمه تعالی ،: با توجه به عنوان شکایت شما و جلب نظر کارشناس ، مقدار نفقه مشخص و مبلغ معوق تعیین میگردد ..

حال اگر در دادسرا و شکایت کیفری کردید فقط به ترک انفاق رسیدگی میشود مگر بعنوان مدعی یا شاکی خصوصی با پرداخت هزینه برابر با هزینه رسیذگی در دعاوی حقوقی تقاضای مطالبه وجوه معوق نیز بنمایید .
و برای مطالبه نفقه در اینده نیاز به دادخواست حقوقی و رسیدگی حقوقی ست با این وصف که قرار های صادره از دادسرا برای شما کمک بسیار خوبی خواهد بود .
خب با توجه به قوانین جدید این مراحل را نیزهمزمان یا تا قبل از اتمام رسیدگی بدوی دادگاه جزایی میتوانید با پرداخت هزینه دادرسی بلرابر با نرخ دعاوی حقوقی مطالبه نفقه در آینده را نیز تقاضا نمایید که با عنوان شاکی خصوصی و بدونم وصف جزایی به آن رسیدگی خواهد شد.

تا جلسه اول رسیدگی میتوانید مطالبه خود را از نفقه معوقه به سایر مطالبات در دادگاه اعلام نمائید و دادگاه تصمیم مقتضی در این خصوص را خواهد گرفت .
ماده ۹۸ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی در این زمینه مقرر می دارد: «خواهان می تواند خواسته خود را که در دادخواست تصریح کرده در تمام مراحل دادرسی کم کند ولی افزودن آن یا تغییر نحوه دعوا یا خواسته یا درخواست در صورتی ممکن است که با دعوای طرح شده مربوط بوده و منشا واحدی داشته باشد و تا پایان اولین جلسه آن را به دادگاه اعلام کرده باشد.»
تا قبل از رسیدگی صرفا میتوانید نسبت به استرداد دادخواست اقدام نمائید و امکان اصلاح دادخواست با توجه به ثبت و تعیین وقت در دفتر شعبه مربوطه وجود ندارد .

باسلام واحترام:نفقه متعلقه زوجه نسبت به گذشته وحال قابل دریافت می باشد.بنابر این شما میتوانید اززمانی که نفقه به شما پرداخت نگردیده تازمان حال یعنی تاریخی که شورا یادادگاه صدوررای می نماید .خود شورا یا دادگاه تاان مان تعییین میکند .اما درمورد نفقه فزند این مورد فرق میکند ودر مورد گذشته نمیتواند ولی اینده میتواند .امیدوارم پاسخ کوتاه ومناسبی داده باشم .بنابراین نفقه شما تازمان صدوررای تعیین میگردد

با درود خواهان می تواند تا قبل از اتمام رسیدگی خواسته خود را کم نموده یا تغییر دهد لیکن افزایش خواسته تا پایان اولین جلسه رسیدگی صورت خواهد گرفت.