ارائه فیلم از اقرار متهم به ارتکاب جرم، که بدون اجازه گرفته شده است، ایرادی دارد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۹۳۶ #67994093

سلام. بنده با دو نفر دیگر شریک یک حلقه چاه کشاورزی میباشم. یکی از شرکا با تعویض قفل چاه مانع بهره برداری اینجانب میشود. بنده به همراه دهقان زمین و یکی از دوستان، برای جویا شدن علت این کار و گرفتن کلید قفل جدید به درب منزل ایشان مراجعه نمودم و ایشان با داد و فریاد اعلام کردن که کلید رو نمیدن. از این ماجرا با گوشی، فیلم هم گرفتم. شکایت کیفری ممانعت از حق مطرح کردم و ایشان منکر ممانعت شدند و دو شاهد خود را به دادگاه معرفی کردم. قاضی شهادت این دو نفر را به دلیل اینکه دوست و اشنای من هستند، کافی نمیداند. الان میخواهم فیلم را به دادگاه ارایه دهم. آیا ارایه این فیلم، در آینده تبعاتی برای من دارد مثلا متهم ادعا کند که بدون اجازه فیلم گرفته شده است؟ (فیلم درب منزل متهم گرفته شده است و کلمات رکیک ندارد، فقط داد و بیداد متهم که میگوید من قفل کردم و برو شکایت کن، میباشد)

مشاوره حقوقی استراق سمع
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
صرفا ارایه آن به دادگاه مانعی ندارد اما پخش و انتشار آن مجازات خواهد داشت

با سلام
ارائه این فیلم به دادگاه جرم نیست.
و میتواند موجب علم قاضی شود.

سلام
شب بخیر
روزگاری در زمان پیامبر (ره) بیان میشد نوشته حجیت نیست، بعنی مدرک و مستند نیست، در این راستا، بیان می داشتند که قرارداد عا باید قولی باشد نه فعلی یا نوشتنی، زیرا فعل قصد را نشان نمی دهد و نوشتن هم امکان جعل دارد.
امروزه درست است که رایج است فیلم مدرک نیست، فیلم جز ادله قانونی احصا نشده است
ولی بنده با این تفکر رایج مخالف هستم، فیلم دلیل است یک دلیل واضح تر از شهادت شهود است، همانطور قدیم می گفتند نوشته ممکن است جعلی باشد الان هم می گویند فیلم ممکن است ساختنی باشد. بنابراین دلیل اینکه فیلم ارزش اثباتی ندارد، همان ایرادی است که به نوشته وارد شده است.
در مورد سوال شما عرض کنم که، قاضی شهادت شهود شما را شنیده است؟ به نظر می رسد در منطقه ای کشاورزی زندگی می کنید و در این مناطق قضات تازه کار یا تبعیدی استفاده می شوند و ضریب نفوذ در این افراد بسیار بالا است و احتما خروج از بی طرفی زیاد است.
گذشته از این مسائل تاریخی و مبنایی، فیلم در حال حاضر دلیلی برای اقناع قاضی است و اقناع قاضی در واقع مهم ترین دلیل قضائی به شمار می رود، در ایران چنین جا افتاده است فیلم دلیل نیست، در واقع و در کشورهای دیگر دلیل اصلی دادرسی اقناع قاضی است.
ولی خوب قاضی تا قاضی داریم. باید قاضی عادل و بی طرف باشد. در قانون مجازات اسلامی یکی از دلایل علم قاضی به شمار رفته است و هیچ چیزی از فیلم قانع کننده تر نیست و فیلم دلیلی است برای اقناع، همانطور که ما گوشی در دست میگیریم و فیلم و کلیپ میبینیم و اقناع می شویم، قاضی هم انسان است و قانع می شود.
یک نکته در مورد سوال نیز باید عرض کنم این است که در مورد روابط فامیلی، قاضی باید اظهارات شهود را استماع کند، حق ندارد به این بهانه از شنیدن طفره رود، اگر استماع کرد باز هم حق ندارد بیان کند من قبول ندارم این شهادت فامیل های شما را
به نظرم پرونده مسیر عادی ندارد و قاضی بد قضاوت می کند.
مطلب مفید دیگر اینکه، روند بررسی فیلم این است که درخواست میدهید این چنین:
قاضی محترم شعبه ...
با سلام
تقاضای خارج نویسی فیلم می شود.
این خارج نویسی روش های مختلفی دارد، دفتر شعبه می تواند، مامور کلانتری می تواند بخواهیم فنی تر شویم پلیس تشخیص هویت هم می تواند.
در هر صورت درخواست خارج نویسی با استفاده از پلیس آگاهی تشخیص هویت به نظر بهترین کار است.
موفق باشید

ارائه فیلم دلیل قانونی محسوب نمیشود

با سلام و احترام
خیر، فیلم برداری طبق شرایطی که فرمودید دارای عنوان کیفری نیست و جرم نمی‌باشد
اما ارائه ی فیلم نمی‌تواند دلیل محسوب شود، زیرا ادله ی اثبات در قانون مشخص شده اند و فیلم یا صوت جزء آن نمی‌باشد
مگر اینکه شخصی که فیلم علیه او ارائه شده به انتساب آن به خود اقرار کند. در هر صورت از نشانه هایی است که می‌تواند به اثبات دعوا کمک کند

مشکلی ندارد و می‌تواند به عنوان مدرک به علم قاضی کمک کند

با سلام
خیر مانعی ندارد. به نفع شما می تواند باشد