دریافت چک شخص ثالت به عنوان ضمانت، مشکل قانونی به وجود میاورد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۱۵ #67345992

سلام. وقت بخیر.
برای عکاسی و فیلمبرداری مراسم عروسی با یک آتلیه قرارداد بستیم و نزدیک به ۲ سال کار رو هنوز تحویل ندادن. از طرفی عکس و فیلم های ما رو در فضای مجازی پخش کردن. از این بابت ازشون شکایت کیفری کردیم.
برای جلب رضایت ما، به ما ۹ فقره چک به مجموع مبلغ ۱۸ میلیون دادند که متعلق به سایر مشتریاشون و در وجه حامل بود.
یک دست نوشته بین ما با سه نفر شاهد امضا شد که در اون قید شده "به ایشان ضمن شرط جلب رضایت کامل بنده در مورد تحویل کار (فیلم و عکس های عروسی طبق توافق و قرارداد) رضایت دادم و به عنوان ضمانت از ایشان ۹ فقره چک به مبلغ ۱۸ میلیون تومان دریافت نمودم و تا ۲۰ روز به ایشان مهلت جهت جلب رضایت بنده دادم و در تاریخ مذکور با دریافت تمامی موارد طبق توافق، تمام ۹ فقره چک به مبلغ هجده میلیون تومان را بازمیگردانم.
در صورت تاخیر یا عمل نکردن به تعهدات مورد توافق به علاوه موارد قرارداد، در تاریخ مذکور کل چک ها به عنوان جریمه دیرکرد و عدم انجام تعهد برداشته میشود و بهشون برگردونده نمیشه"
الان ۳۷ روز از پایان مهلت ۲۰ روزه شون می گذره و هنوز کارارو آماده نکردن ( یعنی ۵۷ روز از ابتدای شروع مهلت ۲۰ روزه) من یک روز پیش نسبت به نقد کردن چک ها اقدام کردم. البته بعضیاش نقد نشدن فعلا.
و اینکه ایشون بین پیاماشون یه پیام به من دادن که اون ۱۸ میلیون که پیش شما امانت هست... و من جواب دادم اون ۱۸ میلیون الان دیگه قانونا پیش ما امانت نیست. تا تاریخ ذکر شده امانت بوده و الان دیگه امانت نیست...
آیا ازین پیام در این زمینه می تونه به نفع خودش استفاده کنه؟ آیا بابت نقد کردن چک ها مشکل قانونی به وجود میاد؟ یا اینکه می تونن ادعایی ازین بابت داشته باشن؟

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چک ضمانت یا چکی که بابت تضمین انجام تعهد صادر می‌شود درصورتی امکان وصول دارد که متعهد خلف وعده کرده و در انجام تعهدی که به عهده گرفته قصور کند و در غیر اینصورت اجرای چک خیانت در امانت محسوب می‌شود.

شما از لحاظ قانونی چه در متن قرارداد چه در نقد یا برگشت زدن انها درست عمل کردید و اگر هم بخوان شکایتی یا اعتراضی بکنن راه به جایی نخواهند برد