آیا باطل کردن وکالت بلاعزل با حکم دادگاه ممکن است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۲۳ #67333269

شخصی به من وکالت بلاعزل داده ولی به تازگی از دادگاه درخواست باطل کردن وکالت را نموده است و در شکایت خود عنوان نموده «هنگام اعطای وکالت نامه هیچگونه خرید و فروش و یا عقد لازم و خارجی به وقوع نپیوسته و از آنجا که عقد وکالت عقدی است جایز و موکل هر وقت بخواهد میتواند وکیل خود را عزل نماید مگر اینکه وکالت وکیل یا عدم عزل ایشان ضمن عقد لازمی شرط شده باشد که در ما نحن فیه عقد لازمی محقق نگردیده اس لذا شرط بلاعزل بودن در وکالتنامه مذکور بر خلاف مقتضای عقد جایز میباشد و اینکه عقد وکالتنامه مذکور مبتنی بر عقد شفاهی و کتبی لازمی نبوده است» پایان نقل قول آیا این شخص با چنین ادعایی میتواند وکالت بلاعزل را باطل بکند؟ راهکار شما برای مقابله به مثل و پیروزی در دادگاه چیست؟

مشاوره حقوقی اسناد وکالت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
طرف مقابل شما به دلیل عدم آگاهی از طریق دادگاه اقدام به ابطال وکالت بلاعزل نموده است و بهتر بود وکالت در چه موردی داده شده بود رو هم اشاره ای میکردید.

خیر چنین امری ممکن نیست.

سلام وکالت بلا عزل قابلیت ابطال را تحت شرایطی دارد

خیر ابطال وکالت بلاعزل امکانپذیر نیست

میتوان قابلبت بر هم زدن عقود جایزه را با توافق از فرد صاحب حق سلب نمود و این موضوع تاثیری در ماهیت جایز بودن عقد نمیگذارد.قید چنین شروطی ( سلب حق فسخ) در ضمن عقد لازم دیگر تنها یکی از روش های مرسوم جهت این موضوع است و تنها طریق ممکن نیست که بتوان ادعا نمود چون اسقاط این حق ضمن عقد لازم صورت نپذیرفته،پس رسمیت ندارد.تعریف حقوقی این ماجرا چنین است: اسقاط حق فسخ در عقود جایزه از سمت ذیحق به طریق درج در شروط عقد لازم دیگر طریقیت دارد نه موضوعیت.پس نمیتوان تقاضای فسخ عقد جایزی را نمود که در اثبات اسقاط حق فسخ از سمت ذی حق مشکلی وجود ندارد .

سلام
وکالت بلا عزل قابلیت ابطال را تحت شرایطی مثلا قابل فسخ بودن میتوانند باطل نمایند