تورم بانک مرکزی چگونه محاسبه میشود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۳۹ #67289796

سلام و احترام
قانون توروم بانک مرکزی که اجرت المثل و تاخیر در تادیه تصرف زمین بر حسب ان محاسبه میشود دقیقا کدام قانون و ماده است؟ مصوب کجاست و متن ان چیست؟

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی
در دعاویی که موضوع آن دین و از نوع وجه رایج بوده و با مطالبه داین و تمکن مدیون، مدیون امتناع از پرداخت نموده، در صورت تغییر فاحش شاخص قیمت سالانه از زمان سررسید تا هنگام پرداخت و پس از مطالبه طلبه کار، دادگاه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد محاسبه و مورد حکم قرار خواهد داد مگر اینکه طرفین به نحو دیگری مصالحه نمایند.

خسارت تاخیر تادیه مستند به ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی است که اشعار می دارد :
« در دعاوی که موضوع آن دین و از نوع وجه رایج بوده و با مطالبه داین و تمکن مدیون ، مدیون امتناع از پرداخت نموده ، در صورت تغییر فاحش شاخص قیمت سالانه از زمان سررسید تا هنگام پرداخت و پس از مطالبه طلبکار ، دادگاه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد محاسبه و مورد حکم قرار خواهد داد مگر این که طرفین به نحو دیگری مصالحه نمایند. »

اجرت المثل را کارشناس تعیین میکند تاخیر نادیه بر اساس شاخص تورم بانک مرکزی غالبا از تاریخ دادخواست محاسبه میشود