آیا برای اثبات عدم تمکین زوجه وجود اظهار نامه عدم تمکین کافی است؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۳۲۷ #67270347

با سلام
باید شاهدانی داشته باشید که زوجه حاضر به ادامه نیست و اگر زوجه خود منزل را ترک کرده و با وجود اظهار نامه حاضر به ادامه نباشد میتواند طرح دعوای عدم پرداخت نفقه کند و طلاق غیابی بگیرد؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر در جواب اظهارنامه بگوید که من نمی خواهم از تو اطاعت کنم و حاضر به ادامه زندگی مشترک با تو نمی باشم و حرفهای بیان کند که ثابت شود بی دلیل و عذر موجه خواهان عدم بازگشت است می توانید برای قطع نفقه استفاده کنید.

بله . زوجه در صورتی می تواند به منزل برگردد که خطرات جانی برای وی داشته باشد اما اگر باز گشتن به منزل بدون خطرات باشد و بخواهد که برنگردد ناشره محسوب می گردد و نفقه ایشان قانونا قطع می گردد و نمی تواند مطالبه نفقه کند.

۱. استشهادیه
۲. ارسال اظهارنامه
۳. گزارش ۱۱۰
سپس دادخواست الزام به تمکین تقدیم کنید
در صورت صدور حکم عدم تمکین و گواهی اجرا وفق ماده ۱۶ قانون حمایت خانواده مصوب ۵۳ دادخواست تجویز ازدواج مجدد تقدیم کنید

درصورت عدم تمکین بدون عذر موجه قانونی ایشان ناشزه قلمدادشده و نفقه بایشان تعلق نمیگیرد. ابتدا اظهار نامه ودر صورت عدم تمکین دادخواست تنظیم وثبت نمایید.

دادخواست الزام ب تمکین بدهید صرف ارسال اظهارنامه کافی نیست همچنین اگر همسر شما تمکین نکند مطابق تشخیص دادگاه نشوز وی اثبات و ناشزه محسوب خواهد شد فلذا ب ایشان در دوران عدم تمکین نفقه تعلق نخواهد گرفت

سلام
در صورت عدم تمکین زوجه نفقه تعلق نمی گیرد و صرف ارسال اظهارنامه دلیلی بر عدم تمکین زوجه نمی باشد .

صرف ارسال اظهارنامه همسر شما را از نفقه نمی اندازد دادخواست تمکین بده