هر کدام از شرکا می توانند بقیه شرکا را از آن واحد بیرون کنند و درخواست اجرت المثل بدهند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۹۳ #58978505

سلام و خسته نباشید بعد از فوت پدرم ملکی ویلایی از ایشان به ارث مانده که نصف ان مطلق به عمو ما می باشد و نصف ان به نام پدر مرحوم و ملک مشاع می باشد و غیر قابل افراز ملک در کل دو طبقه و ۴ واحد هستش که نصف ان در اختیار عموی بند و دو طبقه باقی مانده که هر کدام از پسرهای مرحوم در آن سکونت دارند و در مجموع وراث مرحوم ۲ پسر و یک دختر هستش حال هر کدام از شرکا می توانند بقیه شرکا را از آن واحد بیرون کنند و درخواست اجرت المثل بدهند.
با تشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در املاک مشاعی هیچ یک از شرکا حق تصرف در ملک مشاع را بدون اجازه دیگری ندارد و در صورت تصرف شریک دیگر می تواند اجرت المثل ایام تصرف را به نسبت سهم خود با اقامه دعوی مطالبه کند و همچنین می تواند دعوی خلع ید علیه شریک متصرف اقامه نماید

بله این امکان وجوددارد

در صورت عدم توافق شرکا ، امکان طرح دعوی خلع ید باستناد ماده ۴۳ قانون اجرای احکام مدنی و مطالبه اجرت المثل ایام تصرف وجود دارد . در صورتی که دادگاه مبادرت به صدور رای نماید ، کل ملک از سوی دادگاه پلمپ میگردد .