چرا درخواست مهریه رو دیگه فقط میشه از اجراییات ثبت، تقاضا نمود؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۱,۲۰۹ #67077061

همسر من کارمنده، خونه نداره، یه خونه اجاره ای داره که چون من جهیزیه ام را استرداد زدم، الان خالیه، ماشینش هم قبل از هرگونه دادخواستی از سمت من زده به نام فرزندمون، پولهاش هم همه دست پدرشه و توی حساب بنام خودش نیست.
سوالهام اینه که
۱) چرا درخواست مهریه رو دیگه فقط میشه از اجراییات ثبت زد؟
انگیزه شون از این قانون جدید چی بوده؟
اینطوری وصولش سخت تر و طولانی تر شده؟ درسته؟
۲) با این زرنگی های همسر من که الان هیچی به اسمش نیست، تکلیف مهریه چی میشه؟
فقط روی حقوقش اونم ماکزیمم تا یک چهارم، تقسیط میشه؟
۳) همسرم درخواست طلاق هم‌ زده. آیا بهتره منم قبل از دادگاه، مهریه رو اجرا بذارم؟
یا به نفعمه صبر کنم تا دادگاه با توجه به اینکه زوج درخواست طلاق داده، همونجا در مورد مهریه هم ازش سوال کنه و لااقل مبلغ اقساط رو بیشتر کنه؟
مرسی

مشاوره حقوقی مهریه
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اخیرا ظاهرا بخشنامه ای اومده که مهریه رو از طریق شورای حل اختلاف پیگیری کنند

سلام
اگر همسر شما تقاضای طلاق داده است می باید کل حقوق مالی شما اعم از مهریه و نفقه و غیره را پرداخت کند.

طبق قانون اول باید اول ازطریق اجرای ثبت اقدام شود . چون اجرای ثبت کل اموالی که به اسم زوج است استعلام نموده و توقیف می نماید .
همسر شما کارمند هست و ازحقوقش کسر میشود بابت مهریه باتقاضای شما
اگرشوهر هیچ مالی نداشته باشد ، پرونده به دادگاه ارجاع میشود

اجرایش را قانونگذار میداند .
شما برای ماشین میتوانید اثبات معامله صوری نمایید تا ماشین بنام همسرتان بازگردد و شما توقیف کنید

با سلام چرایی محدودیت های اخیر در وصول مهریه به تصمیم قانوگذار برمیگردد که طبق مصالحی که تشخیص میدهد از جمله انباشت پرونده های مهریه و اعسارها و تعدیل ها و جلب و بازداشت های تورمی ناشی از آن چنین تصمیماتی را اتخاذ مینماید و اجرای قانون هم لازم الرعایه است. هر چند محدودیت ها و مشکلاتی را هم به دنبال خواهد داشت. بدیهی است اجرای ثبت انتهای پروسه وصول مهریه نیست و در ادامه با عدم شناسایی مال میتوانید به دادگاه مراجعه کنید.

سلام
در راستای کاهش پرونده های قضایی بخشنامه ای مبنی بر پیگیری اجرای مهریه از طریق اجراییات ثبت تصویب شده است

با سلام
بخشنامه جدید هست و اگر طی دو ماه در اجرای ثبت به نتیجه ای نرسیدید طبق روال سابق دادخواست مطالبه مهریه به دادگاه خانواده امکان پذیر است