آیا امضا ایشون زیر قولنامه خرید آپارتمان و دریافت چکها از بنده و تحویل توسط خودشان به فروشنده مصداق اذن و اجازه ایشون جهت انجام فعل توسط اینجانب نیست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۹۷ #66903100

باسلام
سال ۸۹ آپارتمانی خریده و به نام همسرم کردم.قولنامه به نام همسرم نوشته شده و به امضای ایشون و شهود رسیده.روز عقد مبایعه نامه اصلا بنده در مشاور املاک حضور نداشتم.ثمن معامله از حساب من در قالب دو فقره چک بانکی است.این دو چک رو به همسرم تحویل داده و ایشون در غیاب من در روز عقد مبایعه نامه و انتقال سند به فروشنده تحویل دادن.حالا به دلیل بروز مشکلاتی درخواست استرداد وجه دادم.ایشون بحث ماده ۲۶۷ قانون مدنی مطرح کردن و گفتن بنده اذن پرداخت نداشتم.با توجه به اینکه ایشون ذیل مبایعه نامه رو امضا کردن و چکها رو از من دریافت کرده و خودشون به فروشنده دادن و این موضوع در دادگاه با اقرار خودشون ثبت شده آیا ماده ۲۶۷ نافذ بوده یا خیر؟ آیا امضا ایشون زیر قولنامه خرید آپارتمان و دریافت چکها از بنده و تحویل توسط خودشان به فروشنده مصداق اذن و اجازه ایشون جهت انجام فعل توسط اینجانب نیست؟
سپاسگزارم

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
در صورتیکه ثمن معامله را شما پرداخته اید و بر این امر چکی صادر نموده اید میتوانید ادعای هبه نمایید و از هبه رجوع کنید

استناد به ماده ۲۶۷ قانون مدنی کاملا بی ارتباط با موضوعی است که توضیح داده اید . اساسا شما دین همسرتان را ادا نکرده اید که به استناد ماده ۲۶۷ قادر به استرداد نباشید بلکه به زبان ساده و عامیانه مبلغی را قرض داده و اکنون درخواست استرداد آن وجه را دارید . لذا
برای دریافت وجه پرداخت شده کاملا محق بوده و خواسته شما کاملا قانونی است . ولی ایکاش به نحو دیگری عمل میکردید .

اده ۲۶۷ قانون مدنی
ایفاء دین از جانب غیر مدیون هم جائز است اگر چه از طرف مدیون اجازه نداشته باشد ولیکن کسی که دین دیگری را ادا میکند اگر با‌اذن باشد حق مراجعه به او دارد و الا حق رجوع ندارد.

با توجه به مواردی که ذکر کردید بله مصداق اجازه ایشان میباشد میتوانید از همین ماده و اذن ایشان جهت استرداد وجه اقدام کنید و حتی میتوانید رجوع از هبه را هم مطرح نمائید و ملک را پس بگیرید پیشنهاد میشود با وکیل مشورت نمایید

در پرانتز یک تذکر : با توجه به این امر که هنوز از لفظ همسر استفاده کرده ائید یعنی هنوز با هم هستید امیدموضوع را بنحوی حل نمائید که منجر به فروپاشی بیشتر نشود و شاید فرصتی برای سه دانگ سه دانگ کردن منزل و ادامه مسیر زندگی بهترین حالت آن باشد

موفق باشید

سلام شما چرا مطالبه وجه دادید در صورتیکه ثمن مورد معامله از شما بوده می‌توانستند رجوع از هبه نمایید و ملک را پس بگیرید و یا .... با ثبت ارزیابی حقوقی در خدمتم .